Home > Business > Oostwegel Collection maakt nieuwe start met 1,5-meter-coördinator

Oostwegel Collection maakt nieuwe start met 1,5-meter-coördinator

Oostwegel Collection, met ruim 300 werknemers het grootste en meest invloedrijke gastronomiebedrijf van Limburg, heeft in verband met de verwachte opening van de horeca op 1 juni (zelf gaan ze op 20 mei al open) een speciale functionaris aangesteld. Deze  ‘1,5-meter-coördinator’ inventariseert voor alle vier de ‘huizen’van de hotel- en restaurantgroep de wensen en behoeften en zorgt er tevens voor dat de maatregelen op correcte wijze worden toegepast.

Dat valt af te leiden uit een open brief van algemeen directeur Camille Oostwegel aan de ‘gasten en vrienden’ van Oostwegel Collection. In de open brief, door hemzelf betiteld als ‘corona-update’ gaat de kersverse directeur van het concern (hij nam op 1 januari dit jaar het stokje over van zijn vader) in op de maatregelen die zijn bedrijf getroffen heeft om, na twee maanden sluiting letterlijk en figuurlijk een frisse start te kunnen maken.

Oostwegel Collection wacht daarmee dus niet tot 1 juni, maar gaat op 20 mei al open. Vanaf die datum zijn gasten weer welkom in drie van onze vier ‘huizen’ (Kruisherenhotel Maastricht, Winselerhof Landgraaf en Château St. Gerlach in Houthem). Ook de keukens gaan met ingang van die datum weer draaien, zij het vooralsnog kleinschalig en exclusief voor hotelgasten: Château St. Gerlach, bijvoorbeeld gaat in alle salons van het kasteel gerechten met de signatuur van Bistrot de Liège serveren. Het vierde huis van Oostwegel Collection, Château Neercanne, heeft geen hotel en zal dus pas op 1 juni de deuren openen. Dat doen ze dan wel met vernieuwde openingstijden; l’Auberge zal van vijf naar zeven openingsdagen per week gaan. Ook het aantal arrangementen is verminderd.

Oostwegel heeft er, na twee maanden min of meer gedwongen sluiting van zijn zaken, zin in, zo blijkt uit de open brief. ,,U kunt zich niet voorstellen wat een opluchting dit is voor onze medewerkers; eindelijk weer gasten ontvangen en doen waar we goed in zijn!”

Het is overigens niet zo dat hijzelf en zijn mensen de afgelopen tijd stil hebben gezeten, aldus de directeur.  ,,Afgelopen maand zijn we verder blijven werken aan het onderhoud en de schoonmaak van onze bedrijven. Ook hebben de keukenteams zich weer ingezet voor goede doelen. Zo heeft het team van het Kruisherenhotel Maastricht tomatensoep gemaakt voor het MUMC in Maastricht en heeft het team van Château St. Gerlach onder andere soep en sap gemaakt voor de Voedselbank.”

Oostwegel is er zich van bewust dat de moeilijke positie waarin de horeca- en toerismesector zich bevindt fnuikend is voor de economische toekomst van Zuid-Limburg en dat er hard gewerkt zal moeten worden om een stukje van de schade weg te werken. Hij haalt een onderzoek van Visit Zuid-Limburg (de vroegere VVV Zuid-Limburg) aan waaruit blijkt dat de toeristische sector op dit moment een verlies van 5,4 miljoen per dag lijdt. ,,Dat betekent dat na twee maanden de teller op 324 miljoen verlies staat! Dat is onhoudbaar en daarom ziet iedere ondernemer reikhalzend uit naar een volgend steunpakket. De Provincie Limburg heeft, om nogmaals het belang te benadrukken, een brief geschreven naar staatssecretaris Keijzer met daarin uitleg en vraag voor extra steunmaatregelen voor de vrijetijdseconomie. Ook Visit Zuid-Limburg en Maastricht Marketing zijn bezig met een herstelplan dat hopelijk bij gaat dragen aan de komst van de binnenlandse reiziger en reizigers die in de buurt van de grens wonen.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu