Home > Business > Ondernemend Limburg trapt het jaar af

Ondernemend Limburg trapt het jaar af

Dinsdagavond vond de nieuwjaarsbijeenkomst plaats van Ondernemend Limburg. De editie 2019 werd georganiseerd in een gloednieuwe hal van Neptunus in Kessel. Meer dan 700 ondernemers verzamelden zich om samen het nieuwe jaar af te trappen.

Voorzitter Monique Princen van Ondernemend Limburg gaf de aanwezige politici de boodschap mee om met spoed de knelpunten van de A2 en de A67 aan te pakken. Deze staan de groei van de Limburgse economie in de weg. Gezien de nabijheid van buurlanden België en Duitsland is ook de BTW-verhoging een item waar kritisch naar gekeken moet worden.

Ondernemend Limburg lanceerde een nieuw initiatief: De groeischakelaar, een loket waar de ondernemer met (groei)ideeën op één plek het antwoord op al zijn vragen kan vinden. Het idee is geboren uit het feit dat er veel initiatieven op het gebied van groei en innovatie op de markt, legde Monique Princen uit. ,,Voor ondernemers is lang niet altijd even duidelijk waar ze het beste terechtkunnen. Het vinden van bijvoorbeeld de juiste financiering is vaak lastig, net als vragen over productontwikkeling, het starten van een nieuw initiatief of het vinden van de juiste partners; kan allemaal leiden tot onnodige vertraging. De Groeischakelaar gaat hier verandering in brengen.”

De Groeischakelaar is onafhankelijk en is erop gericht de verbinding tussen alle al bestaande initiatieven in Limburg te leggen. Het uitgangspunt hierbij is om de ondernemer verder te helpen en de drempel om te innoveren weg te nemen. Er komt een duidelijke focus te liggen op de navigatierol. Twee innovatieschakelaars zullen
ondernemers wegwijs maken op het gebied van innovatie.

De eer voor de onthulling van dit nieuwe initiatief was weggelegd voor gedeputeerde Joost van den Akker.

Na het officiële gedeelte kon getoost worden op een succesvol ondernemersjaar, samen met onder anderen gastvrouw Dorrie Eilers van Neptunus.

Ondernemend Limburg maakt zich sterk voor de sociaal-economische belangen van het bedrijfsleven in het algemeen en de aangesloten leden in het bijzonder. Ondernemend Limburg is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen LWV, MKB Limburg en LLTB.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu