Home > Business > Officiële opening Maastrichter Maltezer en lancering ‘Maastricht bepaalt’

Officiële opening Maastrichter Maltezer en lancering ‘Maastricht bepaalt’

Auteur: Demy Janssen

Aan de Oeverwal in Maastricht werd donderdag onder zomerse omstandigheden, in het bijzijn van toonaangevende hospitality netwerken, de Maastrichter Maltezer officieel geopend. Eerder deze zomer werd de stadsbrouwerij al officieus geopend. De afgelopen maanden werd er proefgedraaid en voorbereid op deze feestelijke opening.                                       

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer
De Maastrichtse Stadsbrouwerij aan de Oeverwal kent een rijke geschiedenis. In het iconische gebouw van de voormalige Ridderbrouwerij werd vroeger al lokaal gebrouwen, een stukje historie dat de nieuwe uitbaters van het pand, Tom de Lepper en Charles van Gogh, mee hebben genomen in het concept van de Maastrichter Maltezer. De Maastrichter Maltezer bestaat uit een brasserie met terras, bar, brouwerij en bierwinkel waar geproefd en gegeten kan worden en rondleidingen gegeven worden.

Opening
De naam van de Maastrichter Maltezer verwijst naar de rol van de Maltezer Ridders in de Maastrichtse geschiedenis. In het teken van dit stukje geschiedenis was er voor de officiële opening een van de weinigen Maltezer Ridders aanwezig (van alle gehuldigde ridders ter wereld komen er slechts 100 van Malta). Dhr. Dane Munro, historicus, latinist en culturele tolk, opende samen met Tom de Lepper en Charles van Gogh de Maastrichter Maltezer.

Maastricht bepaalt
Ook de campagne ‘Maastricht bepaalt’ werd gisteren gelanceerd. Tot 15 september kunnen Maastrichtenaren bij de Stadsbrouwerij en een aantal horecalocaties in de stad diverse proefbrouwsels proeven. Hun mening en feedback over deze proefbrouwsels kunnen zij middels een speciaal hiervoor ontworpen bierviltje, terugkoppelen aan de Maastrichter Maltezer. Na 15 september wordt aan de hand van de mening van de Maastrichtenaar, het definitieve recept samengesteld. Het eerste Maastrichter Maltezer bier wordt vervolgens tijdens de BBB gepresenteerd.

 

Fotografie: Harry Heuts

_________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu