Home > Business > Nieuwjaarsreceptie Provincie Limburg zet de toon

Nieuwjaarsreceptie Provincie Limburg zet de toon

Er volgen de komende dagen nog vele nieuwjaarrecepties, maar die van de Provincie Limburg, meteen de dag na Nieuwjaar, zette meteen de toon. Daar kwamen maar liefst zo’n duizend gasten op af, van staatssecretaris Raymond Knops en vele burgemeesters en andere bestuurders tot afgevaardigden van carnavalsverenigingen en zangkoren. Gouverneur Theo Bovens gooide er als vanouds een korte historische quiz tegenaan, maar ging in zijn toespraak vooral in op het hernieuwde zelfvertrouwen van Limburg. Niet alleen op economisch vlak, maar bijvoorbeeld ook in de sport met Tom Dumoulin, Max Verstappen en Lieke Martens. Volgens hem is de malaise bij het Nederlands mannenvoetbalelftal zelfs te wijten aan het feit dat daar geen Limburgse spelers bij zijn.

Het was waarschijnlijk ook weer de best verzorgde nieuwjaarsreceptie met culinaire hapjes van Bart Ausems van restaurant Tout à Fait en Wiel Rekko van Manjefiek. En er was uiteraard Limburgs bier en zelfs Limburgse bubbels die onder de noemer Champagne ‘verkocht’ werden, maar dat ondanks alle kwaliteiten nog niet halen.

Traditioneel liep de receptie een klein uurtje uit, daar stond niemand van te kijken. En nadien troffen we menige receptieganger nog in de Maastrichtse restaurants die op deze manier het nieuwe jaar goed begonnen.

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.