Home > Business > Nieuwe gezichten bij Domaine La Butte aux Bois

Nieuwe gezichten bij Domaine La Butte aux Bois

Met tweesterrenrestaurant La Source, een hotel met het label vijf sterren superior en een wellness van 1350 m² is Domaine La Butte aux Bois in Lanaken een van de meest exquise horecalocaties van de euregio Maas-Rijn. „Een uitgelezen uitvalsbasis voor een staycation, zo is afgelopen zomer nog eens gebleken”, zegt directeur Yannick Bouts.

Enkele maanden geleden werd in Domaine La Butte aux Bois de eerste Belgische boetiek van het prestigieuze automerk Bentley geopend. Ogenschijnlijk een detail, maar het zegt veel over de renommee van Het heuveltje in de bossen, het uitgestrekte landgoed met bijhorend Engels landhuis dat de adellijke familie Lagasse de Locht in 1926 liet bouwen. In 1970 werd het gekocht door de Nederlandse familie Bullens, maar pas in 1986 werd het een hotel-restaurant. Door stelselmatige uitbreiding van de accommodatie en professionalisering groeide het uit tot een begrip in beide Limburgen, later ook in de buurlanden.In 2017 werd een grote stap voorwaarts gezet met een investering in wellness Spa Retreat La Forêt, fitnessclub Le Gym, de uitbreiding van het hotel en een ruimere lounge. Even later volgden de verruiming en modernisering van de keuken. „Maar met alleen een high-end infrastructuur red je het niet, je moet ook competente mensen met een groot inlevingsvermogen hebben. Gastheerschap is een sleutelbegrip in onze filosofie”, zegt directeur Yannick Bouts. Zijn rechterhand is nu Kim Defaux, voordien acht jaar sales manager. „Zij geeft me de ruimte om te focussen op operaties, vernieuwing, structuur en verfijning.”

Berends en Berendsen

Bouts was nog maar twee maanden in dienst, toen de horecasector op slot ging door de uitbraak van Covid-19. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een streep door de rekening. De veertigjarige Hasselaar was toen immers al begonnen met de vernieuwing van zijn team. Hij haalde de zeer talentvolle Apeldoornse Ylja Berends als maître d’hôtel van La Source aan boord. Na haar opleiding in de hotelschool van Maastricht werkte ze in Bangkok, Londen, Odense en Amsterdam.De keukenequipe van La Source wordt al acht jaar geleid door Ralf Berendsen. In 2013 behaalde hij zijn eerste Michelinster, vier jaar later volgde de tweede. De lockdown was ook voor hem een lastige periode, maar hij zat niet stil. Hij ging op zoek naar verfijning in zijn gerechten en brainstormde met Ylja Berends en David Aerts, de nieuwe sommelier. De Leuvenaar bouwde voornamelijk in zijn thuisstad en omgeving een grote expertise op, onder meer in de restaurants Seagrill, Spaans Dak, Arenberg en Luzine. Hij kwam in La Butte aux Bois terecht via Yannick Bouts, met wie hij samenwerkte in Tafelrond-The Fourth op de Grote Markt van Leuven.

Levels

Nóg een nieuwkomer: Robert Levels, net als David Aerts een man die een gevarieerd parcours aflegde. Hij werkte in gerenommeerde zaken als L’Auberge in Weert, Toine Hermsen en Beluga in Maastricht. In La Butte staat hij achter het fornuis van Le Bistrot, waar hij wordt bijgestaan door Joey Remie. „De drempel laag en de lat hoog is hun baseline. Robert overlegt voortdurend met Ralf, zodat we in alle geledingen van ons huis dezelfde verfijning kunnen brengen, ook in de banqueting en het ontbijt van onze hotelgasten”, zegt Yannick Bouts, die geregeld het substantief beleving laat vallen.„Want dat is toch de bedoeling als je er voor een korte periode tussenuit gaat. Even alles opzijzetten in een omgeving die een meerwaarde biedt. Het begint al bij de receptie. Bij het inchecken krijgen de gasten een glaasje bubbels, zodat ze vanaf minuut één kunnen genieten. De afgelopen zomer waren Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger, en zijn collega-drummer Cesar Zuiderwijk van de Nederlandse popgroep Golden Earring twee dagen bij ons te gast. ‘Net alsof ik twee weken op vakantie ben ge-weest’, zei Cesar bij zijn vertrek. We hopen uiteraard dat dat virus zo snel mogelijk verdwijnt – liever gisteren dan vandaag – maar wij garanderen een coronaproof en zorgeloos verblijf.”Wie van een actieve time-out houdt, kan onder leiding van coach Ingmar Harthoorn niet alleen indoor, maar ook outdoor aan zijn conditie werken. Zo organiseert hij elke zondag voor de hotelgasten een bootcamp in Het Nationaal Park Hoge Kempen, dat vlakbij ligt. „Wil je het graag wat rustiger, dan bieden we de mogelijkheid om met een picknickmand de natuur in te trekken of je eens lekker te laten verwennen in de spa.”

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu