Home > Business > Nieuwe eigenaren voor oudste hotel van Belgisch Limburg

Nieuwe eigenaren voor oudste hotel van Belgisch Limburg

Hotel Mardaga in As, het oudste hotel van Belgisch Limburg, gaat over in andere handen. Het bedrijf, dat ook beschikt over een bovengemiddeld restaurant, wordt per 1 maart overgenomen door een driemanschap van ondernemers die hun sporen in het Limburgse bedrijfsleven hebben verdiend en goed staat worden geacht hotel Mardaga klaar te maken voor een zonnige toekomst.

Het gaat om Giuliano Bruno, lid van de directie van de Group Bruno in Genk (onder andere tankstations, autoverhuur en carwash), Jos Haumont (eigenaar van een bedrijf in projectontwikkeling en vastgoedbeheer) en aannemer Luc Didden (tevens directeur van een handel in gereedschappen).

Het 112 jaar oude viersterrenhotel Mardaga (achttien kamers en twee vergaderzalen) werd de afgelopen vijftien jaar gerund door Ludo Geurten, landelijk voorzitter van brancheorganisatie Horeca Vlaanderen. Hij is blij dat er nieuwe kansen voor zijn bedrijf in het verschiet liggen, zegt hij tegen het Belang van Limburg. ,,Ik zag het als een kans die ik niet mocht laten schieten. Dat het hotel in Limburgse handen blijft, was mijn belangrijkste voorwaarde.”

Scheidend zaakvoerder Geurten laat zijn ziel en zaligheid met een goed gevoel achter, zo laat hij weten. ,,De authentieke Limburgse gastvrijheid die onze klanten hier jarenlang mochten ervaren, zal dus niet verloren gaan.”

De nieuwe eigenaren kondigen aan de eigenheid van het gerenommeerde bedrijf te willen behouden. Dat betekent onder meer dat flink geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van de keuken, die onlangs nog door de restaurantgids GaultMillau met 14/20 werd beoordeeld. De drie chefs die Mardaga in dienst heeft blijven in functie. Een van de drie nieuwe directeuren, stelt tegenover het Belang van Limburg dat er plannen zijn om de menukaart wat toegankelijker te maken en dus af stemmen op een wat groter publiek, dat voortaan zeven dag per week welkom is voor zowel lunch als diner. ,,Behalve op zaterdag zullen we ook ’s middags open zijn, dus er zal zeker extra personeel nodig zijn.”

Ook voor de gemeente As is de overname een flinke opsteker, verzekert burgemeester Tom Seurs tegen het Belang van Limburg. ,,De nieuwe eigenaars zijn naast ervaren ondernemers ook belangrijke partners in de ontwikkeling van het toerisme in As. We hebben het hotel en omgeving opgenomen in het ruimtelijk uitvoeringsplan en willen samen de regio rond het oude station doen heropleven. Dat het restaurant meer op maat van de Assenaar zal zijn, kan ik alleen maar toejuichen.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu