Home > Business > Nieuwe directeur voor Limburgs Museum

Nieuwe directeur voor Limburgs Museum

Auteur: Maarten van Laarhoven

Bert Mennings is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van het Limburgs Museum in Venlo. Hoewel hij vandaag begonnen is, gaat zijn nieuwe functie officieel in per 1 april. De 51-jarige Menting was sinds 2012 werkzaam als business developer werkzaam bij het Cobra Museum in Amstelveen. Ook was hij verbonden aan het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, waar hij als bestuurder leiding heeft gegeven aan de herpositionering en herfinanciering van het museum en glasblazerij.

Met de aanstelling van Menting kiest het museum naar eigen zeggen voor een netwerker én een cultureel ondernemende innovator en verbinder met een ruime ervaring in de museale en erfgoedsector. In Venlo krijgt hij de taak ‘om meer mensen op moderne wijze  maatschappelijk-culturele verhalen van Limburg door de jaren heen te laten ervaren’.

Volgens het Limburgs Museum weet de nieuwe directeur goed hoe hij een ambitieuze visie dient te ontwikkelen. Hij heeft veel ervaring in het opzetten van samenwerkingen met andere instellingen en bedrijven. ,,Hij zal aan de slag gaan om de verhalen die het Limburgs Museum te vertellen heeft, goed per doelgroep te laten aansluiten. Een vader met dochter wil op een andere manier cultuur beleven dan een echtpaar op leeftijd. Een van de prioriteiten voor het Limburgs Museum is samenwerking met culturele en maatschappelijke partners, onder andere Museum van Bommel van Dam in Venlo”, aldus het Limburgs Museum in een bericht waarin de aanstelling van de nieuwe directeur wereldkundig wordt gemaakt. 

Mennings laat weten ‘zeer vereerd en trots’ dat hij de kans krijgs om directeur van het Limburgs Museum te worden. ,,Limburg is een fantastische provincie. Ik kijk ernaar uit om, samen met het geweldige team van het Limburgs Museum, mooie en interessante verhalen te gaan vertellen over het rijke heden en verleden van Limburg. Erfgoed heeft de toekomst, is mijn overtuiging. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

 

Foto: Nadine van den Berg

_____________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu