Home > Business > Nieuw Valkenburgs hotel in halve finale Dutch Hotel Award

Nieuw Valkenburgs hotel in halve finale Dutch Hotel Award

Auteur: Maarten van Laarhoven

Pas een paar weken geopend en nu al doorgedrongen tot de halve finale van de prestigieuze Dutch Hotel Award 2019. Het gloednieuwe Black Label Hotel Valkenburg is serieus verwikkeld in de jaarlijkse strijd om het meest bijzondere Nederlandse hotelconcept van dit moment.   

De Dutch Hotel Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op ‘een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd’. De prijs heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten.

Het nieuwe Valkenburgse hotel werd vorige week met negen andere bedrijven genomineerd. Van de in totaal tien concepten die in eerste instantie meededen, gaan er vijf door naar de halve finale. Behalve Black Label Hotel Valkenburg zijn dat: Blooming Hotel in Bergen, Guest House Hotel in Kaatsheuvel, Jaz Hotel in Amsterdam en Postillion Hotel & Convention Centre, eveneens in Amsterdam.  

‘Prikkelende motivatie: de teamspirit spat er van af‘, is de eerste indruk die de jury van de Dutch Hotel Award 2019 van Black Label Hotel Valkenburg heeft gekregen.

Deze prestigieuze hotelprijs, die in Limburg in het verleden werd gewonnen door Hotel Beaumont in Maastricht (2005), Château St. Gerlach in Valkenburg (2007), Townhouse in Maastricht (2011) en het Kruisherenhotel Maastricht (2017) wordt dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. De prijs is initiatief van Trust Hospitality, in samenwerking met onder meer ING Bank, Misset Horeca, Heineken en Hotelschool Den Haag.

Op 23 mei komt vast te staan welke drie van de vijf uitverkoren hotels een plekje op het erepodium krijgen. Dat is daags na een bijeenkomst in Heineken Experience in Amsterdam, waar de vijf kanshebbers zich in een pitch mogen presenteren.

Black Label Hotel Valkenburg, dat deel uitmaakt van dezelfde onderneming als Kasteel De Hoogenweert in Maastricht (vorig jaar uitgeroepen tot mooiste trouwlocatie van Limburg), is tot stand gekomen in samenwerking met de Kerkraadse projectontwikkelaar Wyckerveste. Het zojuist opgeleverde hotel, dat is gevestigd op het terrein van de voormalige Bierbrouwerij De Leeuw telt 65 kamers op viersterrenniveau.

__________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.