Home > Business > Mysterieuze gasten bij Hendrik VIII

Mysterieuze gasten bij Hendrik VIII

Jaarlijks houdt het Genootschap de nalatenschap van Hendrik VIII een Nieuwjaarslunch in La Butte aux Bois. Een initiatief van het sprekersbureau Assemblee met spreekstalmeester Leo van der Kant, die de organisatie meer en meer overlaat aan zijn zoon Maurice.

Assemblee regelt bekende en minder bekende sprekers door heel de Benelux en daarbuiten, dus in die zin kun je altijd wel een aantal bekende gezichten treffen op deze lunch. En als ze er niet zijn, dan zorgt Van der Kant er toch voor dat ze er in een andere gedaante zijn. Vorig jaar was er de dubbelganger van Obama, deze keer draafden maar liefst achter elkaar op: Boris Jeltsin, Vladimir Poetin, Paus Franciscus, de al lang overleden president Abraham Lincoln en jawel, Donald Trump. Weliswaar met behulp van maskers, maar toch.

Levende bekenden waren er ook, onder wie oud-premier Dries van Agt en de voormalige voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy, die een boeiend betoog hield over de voordelen van een goed samenwerkend Europa.

Halverwege de lunch kwam ook nog Jos van Rey binnen, die zich onderhield met Loek Hermans, zijn (oud-)partijgenoot.

Het was al donker buiten toen de lunch ten einde ging en zowat alle problemen in de wereld opgelost leken te zijn. Maar dat kan ook aan de wijn gelegen hebben.

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu