Home > Business > Met Zara toch nog een warenhuis in de oude V&D Maastricht

Met Zara toch nog een warenhuis in de oude V&D Maastricht

Het was een wat vreemde ervaring. Daar waar je heel wat keren met de roltrap naar de verschillende winkeletages van V&D ging, is het nu een lege boel met een alleen betonnen vloeren en pilaren. Van een alom bekend warenhuis aan de Grote Staat in Maastricht is niet veel meer overgebleven.

Maar dat gaat veranderen, de sloopwerkzaamheden zijn afgerond en nu wordt het tijd voor een nieuwe invulling. Op de begane grond toch nog straks een warenhuis en wel Zara met diverse formules. Daarnaast ook nog een Starbucks. Maar op de andere etages straks geen kleding, huishoudelijke apparaten en ander spul meer. Althans niet te koop, want er komen in totaal zo’n vijftig appartementen.

Bij het startschot van de heropbouw mochten wethouder Hubert Mackus, Louis Camps van aannemer Janssen de Jong en Marianne Wesselo van investeerder CBRE IM elk een baksteen metselen. Zichtbaar niet hun dagelijkse werk, maar de professionals nemen dat vanaf nu over.

In het najaar 2025 moeten de winkels beneden open zijn en de eerste appartementen boven ingevuld. Het pand geldt als een monument, mede daarom ook de betrokkenheid van de Maastrichtse ontwikkelaar 3W die ruim ervaring heeft in de herbestemming hiervan, zoals recent nog bleek bij het nieuwe kantoor van dsm-firmenich in de Limburgse hoofdstad.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.