Home > Business > Menno Barnier nieuwe chef Kruisherenrestaurant

Menno Barnier nieuwe chef Kruisherenrestaurant

Het Kruisherenrestaurant in Maastricht heeft sinds deze week een nieuwe chef de cuisine. Menno Barnier (33) was al enige tijd werkzaam als sous-chef in het Kruisherenrestaurant en is nu doorgegroeid naar de hoogste positie achter het fornuis. Barnier, die bij het Kruisherenrestaurant chef Bram Haenen opvolgt, is geboren en getogen in Eijsden, waar hij nog altijd woont met zijn vriendin en twee kinderen van 4 en bijna 2.

Barnier heeft plezier in zijn vak, zo laat hij weten in een persbericht naar aanleiding van zijn aanstelling als Chef de Cuisine. ,,Ik ben een rasechte optimist. Als je plezier hebt in het leven barst je van de energie en die energie zorgt ervoor dat je gave dingen kunt doen. Zodoende is plezier hebben, en daarmee leuke herinneringen creëren, mijn passie. Deze eigenschap is voor mij ook in mijn werk belangrijk en geeft mij culinaire creativiteit.”

De nieuwe chef begon zijn carrière als afwasser in een klein restaurant in Eijsden. Daar merkte hij dat wat er in de keuken gebeurde zijn grote interesse had. Zijn toenmalige chef had dit in de gaten en riep van tijd tot tijd zijn hulp in. Dit beviel zo goed dat Menno uiteindelijk de koksopleiding ging volgen.

Met de keuken van het Kruisherenhotel is hij zeer vertrouwd. Hij was er niet alleen sous-chef, maar werkte er in het kader van zijn koksopleiding ook als leerling. Ook deed hij ervaring op in Restaurant Manjefiek in Maastricht en in Brasserie restaurant De Roerganger in Roermond. Voordat hij zijn aanstelling kreeg als sous-chef in het Kruisherenhotel, werkte hij twee jaar in diezelfde functie in de Geulhemermolen in Berg en Terblijt.    

________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu