Home > Business > Medische hulp voor Antillen vanaf Maastricht Aachen Airport

Medische hulp voor Antillen vanaf Maastricht Aachen Airport

Vanaf Maastricht Aachen Airport is een vrachtvlucht vertrokken naar St. Maarten met aan boord onder meer drie Mobiele Medical Units, waar met name de Intensive Care-capaciteit van St. Maarten en  het eiland St. Eustatius zal worden uitgebreid. Volgende week volgen nog drie vluchten met in totaal negen van deze IC-units.

Deze transporten worden uitgevoerd in opdracht van het Nederlandse ministerie van volksgezondheid, aangezien deze eilanden die behoren tot de Nederlandse Antillen, een onderdeel vormen van het Koninkrijk der Nederlanden.

Als gevolg van de coronacrisis wordt er volgens een woordvoerder van Maastricht Aachen Airport de laatste weken meer pharmaceutische vracht gevlogen. Zo zijn er op MAA bestellingen met mondkapjes binnengekomen, alsmede extra hoeveelheden medicijnen. Ook medische apparatuur bestemd voor Nederlandse ziekenhuizen, is op het Zuid-Limburgse vliegveld aangekomen.

Maastricht Aachen Airport is sinds 2018 IATA CEIV Pharma gecertificeerd, hetgeen betekent dat de luchthaven officieel gebruikt kan worden voor import en export van geneesmiddelen. Alle vereiste veiligheidsprotocollen zijn aanwezig.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.