Home > Business > Medireva

Medireva

Medireva is een begrip in heel Nederland als het gaat om hulpmiddelen in de zorg. Van rolstoelen en krukken tot stomamaterialen en incontinentieproducten. Een familiebedrijf dat in 1979 klein begon in Noorbeek en nu is uitgegroeid tot landelijke topspeler in Nederland met ruim 220 medewerkers en vestigingen in Maastricht, Zwanenburg, Nijmegen en Aarle-Rixel en sinds kort voor wondzorg ook vestigingen in België.

Vanuit een modern logistiek centrum in Gronsveld, vlak naast de A2, worden alle klanten bevoorraad. Het bedrijf is gespecialiseerd op vier terreinen: het leveren van medische hulpproducten, de afdeling revalidatietechniek, een aparte tak voor wondzorg en dan nog een aantal artikelen die niet door verzekeraars vergoed worden, zoals douchebeugels, maar waar wel behoefte aan is.

Via Hulpmiddelwereld.nl is Medireva de grootste webshop voor hulpmiddelen in het land. „Er zijn natuurlijk meer bedrijven in het land die zich hiermee bezighouden,” zegt eigenaar Pierre Gubbels, „maar dat wij zo groot zijn geworden heeft onder meer te maken met ons Limburgs DNA. Vriendelijkheid en betrouwbaarheid, daar maken we het verschil mee. We hebben zelfs niet eens een telefoonsysteem met een keuzemenu. Bij ons krijg je nog gewoon ‘live’ iemand aan de lijn die naar je luistert en verder helpt.”

Medireva levert zowel aan grote ziekenhuizen als ook direct aan patiënten. „Mensen die bijvoorbeeld een operatie hebben ondergaan en op een zeker moment naar huis mogen, die helpen wij dan aan huis met het omgaan met medische hulpmiddelen die ze nodig hebben om te herstellen en zo goed mogelijk te kunnen functioneren,” vertelt Paul Ummels, CEO van het bedrijf. „Je zou ons bijna saai kunnen noemen in die zin dat we gewoonweg doen wat we beloven. En we hebben aandacht voor iedereen.”

Het hoofdbedrijf van Medireva ligt in Maastricht, vlakbij L1 en de muziekstudio van André Rieu. Het ziet er gelikt uit. „Veel mensen werken al heel lang bij ons,” zegt Pierre Gubbels met enige trots. „We zijn een bedrijf waar niet alleen de financiële marge telt, maar ook het welzijn van onze mensen. We zijn het grootste familiebedrijf van Maastricht. Cliënten kunnen ons 24 uur per dag zeven dagen in de week bellen en dan worden ze vriendelijk te woord gestaan en zoveel mogelijk geholpen. Dat is onze kwaliteit.” „Bewust laten we in de rest van het land merken dat we een Limburgs bedrijf zijn,” vertelt Paul Ummels. „We merken dat dit geassocieerd wordt met betrouwbaarheid en degelijkheid. Wij maken dus bewust gebruik van onze Limburgse identiteit.”

MEDIREVA
www.medireva.nl
hwww.hulpmiddelwereld.nl

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu