Home > Business > MECC Maastricht breidt uit voor bijna 50 miljoen

MECC Maastricht breidt uit voor bijna 50 miljoen

Auteur: Jo Cortenraedt

MECC Maastricht zal een ware metamorfose ondergaan. De werkzaamheden hiervoor starten in juni van dit jaar en gehoopt wordt dat deze in maart 2021 worden afgerond. Het totale budget bedraagt bijna 50 miljoen euro.

De upgrade en uitbreiding moet leiden tot vooral meer congressen en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal naar verwachting stijgen naar € 80 miljoen per jaar voor de regio. Met name de congresruimten van het MECC worden volledig vernieuwd. Bovendien komt er extra ruimte bij, onder meer in de vorm  kleinere congreszalen en kamers. Ook komt er een restaurant en ruimten voor ontspanning en netwerken. Aan de zuidrand wordt een nieuwe ‘schil’ om het gebouw aangebracht, voornamelijk van glas. Door de uitbreiding komt er een betere aansluiting op de ernaast gelegen Brightlands Health Campus.

De kosten om MECC Maastricht ‘toekomstproof’ te maken waren aanvankelijk geraamd op ruim € 35 miljoen. Na een Europese aanbesteding bleek de winnende inschrijving duurder dan het hiervoor beschikbaar gestelde budget. Reden hiervoor is de thans overspannen bouwmarkt, een risico dat ook al eerder in het proces is erkend. Vooral de technische installaties worden duurder, onder meer omdat bedrijven moeite hebben om voldoende bekwame vakmensen in te zetten. Reden voor de Provincie en de gemeente Maastricht om naast het reeds beschikbaar gestelde bedrag nog eens beiden ruim € 6,8 miljoen te investeren. Ook om te voorkomen dat de ingreep vertraging oploopt.

De upgrading en uitbreiding van MECC Maastricht is gegund aan Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert. De werkzaamheden worden gepland tussen de normale evenementen zoals TEFAF en JIM door. Alleen het congresgedeelte moet acht maanden gesloten worden, om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

De nieuwe plannen werden gepresenteerd door directeur Rob van de Wiel, wethouder John Aarts en de gedeputeerden Eric Geurts en Joost van den Akker.

Fotografie: Anne Jannes Illustraties MECC

_________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu