Home > Business > Mathieu Segers feestelijk geïnaugureerd in Maastricht 

Mathieu Segers feestelijk geïnaugureerd in Maastricht 

In zijn oratie ter aanvaarding van zijn hoogleraarschap Europese historie en integratie stipte Dr. Mathieu Segers vanaf de preekstoel in de St. Janskerk ook nog even de ‘gele hesjes’ aan in Frankrijk. In het licht van Europa een nogal onzekere factor, zo zal ook dit weekeinde weer blijken, als de boel daar kort en klein wordt geslagen.

Segers hield ten overstaan van een groot gezelschap een betoog over de Europese ontwikkeling met een analyse vanuit het verleden. Segers was een jonge knaap uit Wyck-Maastricht ten tijde van de Europese top in 1991. Dat maakte zóveel indruk op hem, dat hij uiteindelijk zijn studie richtte op de ontwikkelingen in Europa. De leerstoel die de Universiteit Maastricht nu heeft ingericht, hoort in feite bij de rol die Maastricht in Europa wil spelen. Als stad van het verdrag en als laboratorium hoe het verder moet.

De oratie werd ingeluid door korte toespraken van rector-magnificus Rianne Letschert en burgemeester Annemarie Penn.

Samen met zijn echtgenote en drie kinderen schudde Mathieu Segers na afloop van de ceremonie vele handen in het hoofdgebouw van de universiteit.

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu