Home > Business > Marjolein Nijs aan het hoofd bij Gervi

Marjolein Nijs aan het hoofd bij Gervi

Na 25 jaar geeft Rony Nijs het stokje door aan zijn dochter Marjolein. Daarmee komt een nieuwe generatie aan de leiding bij Gervi, het Belgische bedrijf, bestaande uit zes filialen, specialiseert in de verkoop van wellnessproducten zoals jacuzzi’s en sauna’s.

Marjolein is niet zomaar opvolger van haar vader geworden. Jaren aan voorbereiding en werkervaring gingen daaraan vooraf. Hoewel ze best nerveus is om het bedrijf van haar vader over te nemen, voelt ze vooral positieve energie om aan de slag te gaan. „Het is echt een mijlpaal voor onze hele familie. Ik heb er samen met mijn vader de afgelopen zes jaar aan gewerkt om tot dit punt te komen, dus het voelt goed dat het nu eindelijk officieel is, maar zeker ook heel spannend.”

Veel wil Marjolein niet aan het bedrijf gaan veranderen, al heeft ze wel al plannen om dingen te verbeteren. Een van de belangrijkste waarden van Gervi is teamwork. Marjolein wil de samenwerking van de verschillende filialen nog meer verbeteren, om op die manier meer te kunnen betekenen voor de klant. Zo wordt bekeken hoe klanten volledig kunnen worden ontzien van onderhoud bij de aanschaf van bijvoorbeeld een jacuzzi. Dat betekent dat een onderhoudsteam van Gervi iedere drie of zes maanden langsgaat bij de klant om het onderhoud van het gekochte product te doen. „Wanneer je een jacuzzi koopt, koop je deze om te kunnen relaxen. Het onderhouden ervan neemt die rust juist weer een beetje weg. Wij willen er nu dus voor gaan zorgen dat we klanten geheel van die last kunnen bevrijden.”

Volgens Marjolein wordt ze een goede teamleider door haar grote passie voor wellness. „Ik hou veel van onze producten en gebruik ze daarom ook veel. Ik wil al die kennis erg graag gaan gebruiken binnen het bedrijf.”
Marjolein vindt het belangrijk dat ze in grote lijnen weet wat er speelt op de verschillende afdelingen en locaties. Zowel de goede punten, als de verbeterpunten. „Zo kan ik vervolgens de juiste mensen bij elkaar brengen om die verbeterpunten aan te pakken en de mensen binnen ons bedrijf te laten groeien.” Ze kijkt er dan ook heel erg naar uit om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en welke initiatieven daaruit zullen ontstaan.

Omdat de markt voor wellnessproducten is veranderd, en die ontwikkeling naar verwachting verder zal doorgaan, is Marjolein heel benieuwd naar de toekomst. Waar vroeger jacuzzi’s of bubbelbaden werden gekocht om luxueus in te relaxen, worden dit soort producten de laatste tijd ook aangeschaft voor de gezondheid. „We zien nu bijvoorbeeld steeds vaker dat klanten ijsbaden bij ons bestellen. Vooral in de sport- en fitnesswereld zien mensen degezondheidsaspecten van onze producten.” Ook door de coronatijd heeft deze markt een boost gekregen. Mensen konden niet op vakantie, maar wilden wel kunnen relaxen of die tijd juist gebruiken om aan hun gezondheid te werken. Toch is de markt nu wel weer genormaliseerd. „Vooral met de stijgende energieprijzen, stabiliseert de markt weer een beetje.”

Voor de toekomst heeft Marjolein ook een duidelijk plan. „Wij zijn als Gervi een soort pionier in de wellnesswereld. Jaren geleden hebben wij de jacuzzi in België geïntroduceerd en zijn altijd wel een trendsetter geweest. De komende jaren gaan er nog veel ontwikkelingen komen op het gebied van wellnessproducten en ik wil ervoor gaan zorgen dat wij in de toekomst die pioniersfunctie zullen blijven voortzetten.”

Filiaal Maasmechelen

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.