Home > Business > Marc Cornelissen Award voor Ricco Fiorito

Marc Cornelissen Award voor Ricco Fiorito

De Marc Cornelissen Brightlands Award 2022 is gewonnen door Ricco Fiorito. Hij kreeg de prijs, met een bedrag van € 35.000, uitgereikt door gedeputeerde Stephan Satijn. Ricco Fiorito is samen met Leo Schraven de man achter het Cooloo-concept. Dat is een speciale technologie om met name de meubelindustrie duurzamer te laten produceren. Het bedrijf werkt vanuit Wanssum. De winnaar vertelde ons dat deze techniek nu al goed aanslaat in de markt en dat menig groot bedrijf en instelling kiest voor dit soort meubels op kantoor, in het kader van de duurzaamheid. In de finale namen drie kandidaten het tegen elkaar op. Naast Fiorito was dat Linda Klunder van Kumasi Drinks en Max Dijkstra van Reefsystems. Intussen is ook bekendgemaakt dat Theo Bovens de nieuwe voorzitter wordt van deze award. Hij volgt voormalig minister Maria van der Hoeven op.

De Marc Cornelissen Brightlands Award is een aanmoedigingsprijs voor talentvolle duurzaamheidspioniers die zich in de geest van Marc Cornelissen inzetten voor de wereld van morgen. Marc Cornelissen was een Limburgse wetenschapper die in 2015 tijdens een expeditie op de Noordpool om het leven kwam.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.