Home > Business > Makers van Maastricht: webshop voor de creatieve maakindustrie van Maastricht

Makers van Maastricht: webshop voor de creatieve maakindustrie van Maastricht

Maakstad Maastricht heeft binnenkort de beschikking over een eigen webshop, waarin lokale ambachtslieden hun producten kunnen etaleren en aan de man kunnen brengen. Door middel van de shop, genaamd Makersvanmaastricht.nl,  krijgen bijvoorbeeld meubelmakers, modeontwerpers en productvormgevers en ‘kleinschalige creatieve makers’ op het gebied van eten en drinken, meer zichtbaarheid en daardoor meer bekendheid.

De exploitatie van de nieuwe webshop, die tevens dienstdoet als afzetkanaal, is in handen van ZZP fabriek Maastricht. Het platform is financieel mogelijk gemaakt door onder meer de gemeente Maastricht, Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) en de Provincie Limburg. De provinciale bijdrage is gekoppeld aan een crowdfunding die momenteel in volle gang is. Om de site te realiseren, is een restbedrag nodig van 7.500 euro. Het overgrote deel van dit bedrag is inmiddels binnen.

De officiële lancering vindt plaats op 4 november. Dan doet de Maastrichtse wethouder Vivianne Heijnen (Economische Zaken) bij wijze van openingshandeling, de eerste bestelling in de webshop. Wat ze precies gaat kopen is nog onbekend.

In Makersvanmaastricht.nl, zijn creaties te koop van onder anderen MEIJS Motorman (hypermoderne elektrische brommers met een retrolook), Pascal Mestrom (kroonluchterspecialist), Byeboere (bijenhouders), Wyckse Wodka (producent van Maastrichtse drankjes), de Glazerij (modern glas-in-lood), Michelle Cornelissen (modeontwerpster), Arbor Notebooks (gerecyclede schets- en opschrijfboekjes), Pieke Broodbier (bierbrouwer), gorissenendeponti (interieurarchitecten en meubelontwerpers) en Athos (ambachtelijke producten van onder meer hout en denim). In eerste instantie is plaats voor twintig ‘makers’.

Volgens Annemiek Groen en Ward Schoonboord, bedenkers en initiatiefnemers van de nieuwe webshop, is het de bedoeling dat het nieuwe platform, behalve als verkoopkanaal, in toenemende mate gaat fungeren als hét centrale informatiepunt voor de creatieve maakindustrie van Maastricht. ,,Daarbij kun je denken aan nieuws over de sector en de makers, portretten, kijkjes achter de schermen, lezingen, exposities, etalages en pop-up-stores op interessante locaties in de stad.”

Met dat laatste wordt een belangrijke combinatie tussen online en offline gemaakt, aldus Groen en Schoonbrood. ,,Daarnaast vinden we het belangrijk om de makers van vroeger en nu naast elkaar te zetten, want Maastricht is van oudsher natuurlijk al een maakstad van betekenis.”

 

De link naar de crowdfunding: https://www.voordekunst.nl/projecten/10826-makers-van-maastricht-1

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu