Home > Business > Makelaardij is een lokaal gegeven bij Eurinvesco

Makelaardij is een lokaal gegeven bij Eurinvesco

„Hier voel je de grens niet”, zegt Bernard Cops van het Lanakense vastgoedkantoor Eurinvesco. Hoeft het gezegd dat zijn werkgebied aan weerszijden van de Maas ligt?

Je brengt vastgoed niet zo direct in verband met Elvis Presley, tenzij je kijkt naar de baseline van Eurinvesco: Home is where the heart is, een van de minder bekende nummers van The King. „Cliché, maar een huis koop je met je hart”, zegt zaakvoerder Bernard Cops. „Dat moet je in vertrouwen kunnen doen. Daarom denken wij dat makelaardij een lokaal gegeven is. Ons team – wij werken al tien jaar samen – weerspiegelt dat. Ik ben opgegroeid in Neerharen, Petra Korpershoek in Maastricht en Bart Vandevoort in Rekem. Wij kennen bij wijze van spreken iedere woning in deze regio én de mentaliteit. Wij willen niet alleen gedetailleerde info geven bij de aankoop, maar ook over de woonkwaliteit van de omgeving.”

Bernard Cops studeerde voor handelsingenieur aan UHasselt. „Met dat diploma kon ik ook naar het bedrijfsleven, maar zo’n dertig jaar geleden richtte mijn vader Eurinvesco op. Ik ben in zijn sporen gestapt. Een beetje onverwacht, maar het is een job die me bevalt omdat je mensen echt kan helpen. Dat is nu misschien nog meer het geval dan vóór corona. De woonsector is echt beginnen boomen. Door de lockdowns ontdekten mensen de schoonheid van hun eigen omgeving. Ze hadden plots een extra spaarpotje omdat ze niet konden reizen en begonnen uit te kijken naar alternatieven. Het interieur herinrichten, een zwem-bad aanleggen en … een huis met een tuin kopen. Of een tweede verblijf.”

Die hausse heeft er wel voor gezorgd dat de prijzen stegen. „Daartegenover staat dat de rentevoet nog steeds laag is”, nuanceert Bernard Cops. „Bovendien is bouwen wel erg duur geworden. Daardoor kan het interessanter zijn om een huis te kopen. Reken daarbij dat het in België betaalbaarder is dan in Nederland, en je hebt een verklaring waarom de vraag naar woningen aan de overzijde van de grens groot is. En aan welke kant je ook woont, je hebt altijd die interessante verbondenheid met Maastricht.”

eurinvesco.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.