Home > Business > Maison Blanche Dael

Maison Blanche Dael

Edilson Rafael Maynoy is naar school gegaan. Voor Europeanen een vanzelfsprekendheid, maar voor kinderen in Guatemala helemaal niet zo vanzelfsprekend. Edilson was één van de eerste leerlingen van Escuela Blanche Dael (Las Nubes) in 2006, een basisschool van ruim 600 leerlingen in San Martín Sacatepèquez in Guatemala; Een gehuchtje van slechts een paar honderd inwoners. Sinds haar 125-jarig bestaan helpt Maison Blanche Dael Edilson en de andere leerlingen. Tijdens het bezoek van stichting Pimma in april 2015 werd Edilson weer opgezocht. De kans die hij toen heeft gekregen, heeft er toe geleid dat hij nu studeert aan de middelbare school en graag rechter wil worden: Een prachtig voorbeeld van hoe gerichte initiatieven een wereld van verschil kunnen maken voor kinderen als Edilson.

Naast Escuela steunt Blanche Dael in samenwerking met de Efico foundation, Rainforest Alliance en de Gaia Nature Fund diverse andere onderwijsprojecten in Guatemala, zoals een kleuterschool en basisschool voor kinderen van koffieboeren & trainingen voor docenten van basisscholen in een betere omgang met de natuur en het regenwoud. Zo hebben de branders van Blanche Dael de café SigneNature samengesteld: Café SigneNature is 100% ecologisch bewust geteeld en samengesteld uit de hoogste kwaliteit Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen. De teeltprogramma’s streven hoge koffiekwaliteit, biodiversiteit, bescherming van flora en fauna & beter welzijn van arbeiders na. Deze koffie is speciaal voor GaiaZOO samengesteld & 25 cent per pakje gaat naar het Gaia Nature Fund, die zich middels diverse initiatieven mondiaal inzet voor natuurbehoud

http://www.gaiazoo.nl/zoo-is-gaia/natuur-en-zoo/ 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu