Home > Business > Maastrichtse wethouder zet twintig ‘inspirerende’ ondernemers in het zonnetje

Maastrichtse wethouder zet twintig ‘inspirerende’ ondernemers in het zonnetje

De Maastrichtse wethouder van Economische Zaken Vivianne Heijnen heeft vandaag twintig Maastrichtse ondernemers in het zonnetje gezet door hen te verrassen met de Maastricht Award Box, een krat gevuld met producten van eveneens Maastrichtse ondernemers. De actie is een kleinschalig alternatief voor de Maastricht Awards 2020, die vandaag – op de Dag van de Ondernemer – zou worden gehouden, maar vanwege de coronacrisis is verplaatst naar 12 april volgend jaar.

,,Dit jaar reikt de gemeente Maastricht weliswaar geen ondernemersprijzen uit, maar toch wil ze, samen met de partners van de Maastricht Awards, met name in deze moeilijke tijd ondernemers blijk geven van waardering en erkenning van hun rol in de stad”, aldus woordvoerder Peter Debets van wethouder Heijnen.

De jury van de Maastricht Awards heeft op voordracht van de organisatie van de Maastricht Awards en de aangesloten partners Rabobank, The Student Hotel Maastricht, Maastricht Culinair, Les Tables, IMMENS en Centrummanagement Maastricht twintig ondernemers geselecteerd die vandaag een Maastricht Award Box ontvingen. Het gaat om Artemis Tours, Bams Drankenshop, Bessems Dranken, Café Servaas, De Bananenboxer, De Baron cocktailbar, Embloom, Il Fiore, JEF Gastrobar, Jo Heuts, Luster, Media Service Maastricht, Medprotex, Museum of Illusions, No Label, Notinthesupermarket, Poirier, StayOkay Hotel, Vino&Friends en Zuivelhandel Habets.

Ondernemers die een bijdrage hebben geleverd aan de Maastricht Award Box zijn ChocolaterieAbbingLes Tables, Maison Blanche Dael, Makers van Maastricht (Athos, Pieke Broodbier, Byeboere en Arbor), Pune, Rabobank, Rommedoeke, Team Ondernemen Maastricht (Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer, Koekjes Royale, Joe’s Heroes, Hermes GP Wijnen, Au Mouton Blanc, Cremerius fruit en Just to cheer you up!), TSH & Sphinxkwartier (Roest, The Commons, Pathé, Roooms en Sphinxbiertje) Wijnhuis Raarberg en Van Es verpakkingen.

Met de vandaag uitgereikte Maastricht Award Boxen wilde de gemeente Maastricht toch een aantal ondernemers in het zonnetje zetten. Ondernemers die hun bedrijf op een inspirerende en creatieve wijze door de coronacrisis proberen te loodsen. ,,Daarmee wil de stad, zeker nu in deze lastige periode, ondernemers laten weten dat er waardering bestaat voor de wijze waarop zij de huidige problemen tegemoet treden en aanpakken”, aldus de gemeente Maastricht. De campagne voor het uitreiken van de Maastricht Awards gaat in december van start.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu