Home > Business > Maastrichts huisartsenplatform boekt landelijk succes

Maastrichts huisartsenplatform boekt landelijk succes

De Maastrichtse bedrijven 043WEB en PRAKTIJK.NL maken landelijk furore met een modern en overzichtelijk online-platform voor huisartsen. PRAKTIJK.NL biedt artsenpraktijken een overzichtelijke website en bijbehorende app die patiënten op laagdrempelige wijze voorziet van de belangrijkste informatie van een praktijk. Ook kunnen patiënten via het platform, dat bereikbaar is via de websites van de deelnemende huisartsen, administratieve zaken regelen met hun arts.

,,We helpen de huisarts om de patiënt bondig te informeren en digitaal te betrekken bij de eerstelijns zorg”, aldus Erik Tap, initiatiefnemer van PRAKTIJK.nl. ,,Patiënten worden aangemoedigd om zelf, vanachter hun computer of via hun smartphone, zaken met de huisarts te regelen. Dat scheelt in de praktijk een hoop telefoontjes en administratieve handelingen, en vermindert dus de werkdruk van artsen en assistenten.”

Volgens Edwin Heusschen van 043WEB schuilt het succes in het patiënt-perspectief van het platform. ,,De website is modern vormgegeven en is geoptimaliseerd voor patiënten. We tonen patiënten overzichtelijk de belangrijkste informatie en hebben ons goed afgevraagd welke informatie patiënten zoeken als ze naar de website van hun huisarts gaan. Nu zien we dat op sites vaak te veel ‘zend-content’ staat, oftewel overbodige informatie.”

Het succes van deze Maastrichtse innovatie blijft niet onopgemerkt. Praktijken door heel Nederland hebben zich al bij het initiatief aangesloten. Ook tandartsen, fysiotherapeuten en dierenartsen tonen inmiddels interesse voor het platform.

Kijk voor meer informatie op Praktijk.nl of 043WEB.nl

_______________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.