Home > Business > Maastricht University Challenge beleeft zinderende finale

Maastricht University Challenge beleeft zinderende finale

De eerste editie van de Maastricht University Challenge, een uitgebreid trainings- en motivatieprogramma waarin veelbelovende Maastrichtse studenten met een goed idee worden aangespoord en gedeeltelijk klaargestoomd om een start-up op te zetten, is een groot succes geworden. Van de meer dan zestig teams die meededen, werden – na uitgebreide workshops en inspirerende coaching-sessies – de zeventien meestbelovende teams geselecteerd om hun project te presenteren tijdens de Grand Finale op 25 november. Het werd een middag vol spannende pitches, die resulteerde in een zinderende prijsuitreiking. De presentatie was in handen van Sander Kleikers.

De Maastricht University Challenge is een platform dat Maastrichtse studenten – zowel van de Universiteit Maastricht als van Hogeschool Zuyd – de kans biedt om goede, verfrissende en vooral ook innovatieve ideeën op het gebied van onder meer gezondheidszorg, e-commerce en reizen, werkelijkheid te laten worden.

Tijdens de eerste editie van de Maastricht University Challenge waren drie prijzen te vergeven: de Ideation Award voor het meest veelbelovende idee, de Prototyping Award voor het beste prototype en de Start-Up Award voor het idee dat het kansrijkst is om uit te groeien tot een internationaal commercieel succes.

In elk van de drie categorieën werden de twee ‘beste’ teams door de Expert Jury geselecteerd om deel te nemen aan de eindstrijd. Die bestond uit een uitgebreide vragensessie waarin de kandidaten door een panel van experts werden doorgezaagd. Na een intensief juryberaad gingen ComfyHand,  WoundAeroFiber en Flui.Go Science naar huis met achtereenvolgens de Ideation Award, de Prototyping Award en de Start-Up Award. The Localist deed het heel goed bij de kijkers en won de publieksprijs.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.