Home > Business > Maastricht Porselein Winkel pop-up store: winkel met een verhaal

Maastricht Porselein Winkel pop-up store: winkel met een verhaal

De ambitie om iets in Maastricht ‘te doen’ was er altijd al bij Lucien Franssen. Simpelweg omdat veel van zijn zakelijke klanten gevestigd zijn in Maastricht en de stad tevens veel mogelijkheden biedt voor particuliere klanten. ,,Daarbij komt dat als je bedrijf Maastricht Porselein Winkel heet, het ook wel logisch is als je daadwerkelijk iets Maastricht doet.”

Lucien Franssen is de tweede generatie van de familie Franssen die het familiebedrijf Maastricht Porselein Winkel runt. De groothandel in glazen, bestek en porselein voor (horeca-)bedrijven en particulieren komt voort uit Mosa Porselein dat 15 jaar geleden het levenslicht zag in Maastricht. Anders dan de naam doet vermoeden is de ruime showroom van Maastricht Porselein Winkel niet gevestigd in Maastricht, maar net iets zuidelijk, in Eijsden.

Toen Franssen zijn ambitie voor een showruimte in Maastricht kenbaar maakte bij zijn boekhouder, koppelde die Franssen aan een van zijn andere klanten: Françoise Oostwegel van Studio Çedille Design. ,,Zij had ruimte op een plek die voor mij ideaal was: de Rechtstraat is heel gericht op een specifiek publiek én makkelijk bereikbaar per auto. Absolute musts voor mij.’’

Pop-up

De pop-up showroom van Maastricht Porselein in hartje Wyck is gevestigd in de kelder van Studio Çedille design. Ruim 40 vierkante meter gevuld met een representatieve selectie van het enorme, ruime 4000 duizend artikelen tellende, aanbod van Maastricht Porselein Winkel. ,,We hebben bewust gekozen voor artikelen waarvan we uit ervaring weten dat de particuliere klant ze leuk vindt.’’

De pop-up van Maastricht Porselein Winkel is in eerste instantie een plek om inspiratie op te doen. Uiteraard kunnen alle items ook besteld worden in de pop up store of online in onze webshops. Service en advies staan daarbij hoog in het vaandel, net zoals in Eijsden.

La Fleur

In aanvulling op het assortiment dat Maastricht Porselein Winkel zelf naar Maastricht bracht, bloeide er ook nog iets moois uit de samenwerking met Françoise Oostwegel. ,,Zij had al langere tijd de ambitie om servies te ontwerpen. Als je dat zelf wilt doen, moet je een tweede partij erbij zoeken. Die tweede partij vond ze in onze samenwerking.’”

Het bijzondere servies naar ontwerp van Françoise Oostwegel wordt momenteel geproduceerd en is vanaf 1 november te koop, zowel in de Rechtstraat als online. ,,Voor deze servieslijn gaat de jonge ontwerpster terug naar de Limburgse basics: de opdrukken zijn lijntekeningen van bedreigde bloemen en plantjes in de regio. Servies met een verhaal dus!”

De pop-up van Maastricht Porselein Winkel is in eerste instantie tot 31 december geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu