Home > Business > Maastricht Porselein steunt Stichting LEFteam

Maastricht Porselein steunt Stichting LEFteam

Maastricht Porselein, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van gepersonaliseerd servies en glaswerk, leverde afgelopen week servies en bestek aan Stichting LEFteam. Deze organisatie helpt jongeren zich te heroriënteren op studies of op de arbeidsmarkt. Jongeren die op het punt staan om te stoppen met school, kunnen op een inspirerende evenementenlocatie in de Maastrichtse wijk Blauwdorp hun talent ontdekken, bijvoorbeeld op het gebied van gastvrijheid en het organiseren van evenementen. Het servies en bestek is geleverd tegen een sterk gereduceerde prijs. ,,Dit doen we omdat wij willen bijdragen aan dit soort waardevolle projecten,” zegt directeur Lucien Franssen van Maastricht Porselein.

Woningstichting Servatius, Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland en de Gemeente Maastricht zijn voorbeelden van organisaties die veelvuldig gebruikmaken van de evenementenlocatie die LEF aanbiedt. ,,Wij vinden maatschappelijke betrokkenheid bijzonder belangrijk,” zegt Franssen. ,,Iedereen heeft wel eens een duwtje in de rug nodig en dat doet LEFteam letterlijk met veel lef. Ze motiveren en stimuleren de jongeren dusdanig dat niemand buiten de boot valt.”

Maastricht Porselein heeft een uiteenlopende klantenkring: van horecazaken in thuisstad Maastricht tot aan bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappij Air Belgium. Franssen, die sinds 2018 directeur is van Maastricht Porselein, benadrukt dat zijn bedrijf graag meewerkt aan de doelstelling van het LEFteam. ,,Dit is voor ons een bijzondere klant. Maastricht heeft een bijzonder hoog percentage voortijdige schoolverlaters. Dat is een wezenlijk probleem in onze stad. LEFteam pakt dat aan door jongeren een hernieuwde kans te bieden. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen.”

_________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu