Home > Business > Maastricht Porselein: klaar voor 1,5 meter-gastronomie

Maastricht Porselein: klaar voor 1,5 meter-gastronomie

Horecaondernemers, van groot tot klein, hebben deze dagen de handen vol met het maken van draaiboeken en protocollen om met ingang van 1 juni weer een gedeeltelijke herstart te kunnen maken. ,,Het opstellen van richtlijnen waar iedereen, zowel medewerkers als gasten, zich aan moeten houden is één ding; de praktische uitvoering een tweede”, zegt Lucien Franssen van Maastricht Porselein. ,,Ondernemers in de horeca hebben op dit moment erg veel aan hun hoofd. Als toeleverancier van de horeca – zo’n 60 procent van onze klanten is afkomstig uit die branche – hebben wij de afgelopen weken alle voorbereidingen getroffen om hen – nu het er op aan komt – zo goed mogelijk te helpen.

De horeca mag dan de afgelopen twee maanden dicht zijn geweest; bij Maastricht Porselein hebben ze niet stilgezeten, vertelt Franssen. ,,We hebben erg veel aanloop gekregen. Dat geldt niet alleen voor onze winkel, ook onze webshop heeft meer dan goed gedraaid. Wat we zien is dat mensen het thuis extra gezellig willen maken nu ze niet de deur uitkunnen voor een etentje. Mooi porselein en fonkelend glaswerk helpt daar natuurlijk enorm bij.”

Naast de reguliere werkzaamheden, die dus gewoon zijn doorgegaan, heeft Maastricht Porselein alvast een sprongetje vooruit gemaakt. Franssen: ,,Dat kan ook bijna niet anders. Op het moment dat ondernemers bezig zijn met hun zaak, is het onze taak te zoeken naar mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat de machine straks ook echt gaat draaien en – als het eenmaal zover is – ook in beweging blijft.”

Je zou kunnen zeggen dat de rol van Maastricht Porselein de afgelopen tijd een beetje is veranderd, aldus Franssen. ,,We zijn en blijven een betrouwbare leverancier, die op alle mogelijke manieren meedenkt met de klant, maar daarnaast worden we in toenemende mate partner. We hebben immers een gedeeld belang.”

Als onderdeel van de gastvrijheidsgedachte heeft Maastricht Porselein speciale deurmatten laten ontwerpen met teksten die de gasten op charmante wijzen op het feit dat er afstand moet worden bewaard. ,,Het is een nette manier om de richtlijnen die voor iedereen gelden onder de aandacht te brengen. Zo communiceer je al met je gasten nog voordat ze binnen zijn. Daarnaast hebben we allerlei fraai vormgegeven materialen waarmee op een nette manier looproutes in een horecazaak kunnen worden aangebracht, zodat de anderhalve meter gemakkelijk en efficiënt kan worden gewaarborgd. Natuurlijk is het prima als horecaondernemers met plakband aangeven dat er social distancing moet zijn, maar in de meeste gevallen past dat niet bij de uitstraling die je als restaurant of café wilt hebben.”

Graag benadrukt Franssen dat het hem in deze periode niet in de eerste plaats te doen is om het behalen van extra omzet. ,,Daar is het wat ons betreft de tijd niet voor. Als Maastricht Porselein vinden we het veel belangrijker om juist nu oprecht met onze partners mee te denken. Bijvoorbeeld door maatwerk te leveren als het gaat om plexiglazen tussenwandjes. Die kunnen wij in alle maten en in diverse uitvoeringen leveren. Op die manier kan een restaurant heel gemakkelijk tweepersoonstafeltjes creëren. Die zijn op dit moment al waardevol, maar kunnen helemaal een dienst  bewijzen als over een paar maanden de maatregelen wellicht nog iets verder worden versoepeld. Met een efficiënte indeling, die ook nog eens heel veilig is, kun je immers veel meer gasten toelaten.

Natuurlijk begrijpt ook Franssen dat het voor veel horecaondernemers ondoenlijk is om juist op dit moment grote investeringen te doen. ,,Ondernemers moeten zich op dit moment geen zorgen hoeven te maken over de vraag hoe ze dit allemaal moeten gaan betalen. Wij bieden hun verschillende mogelijkheden. Ook in dat opzicht willen we een goede partner zijn. Eén ding is wat mij betreft zeker: we komen er samen uit.”

Zoerbeemden 16E, Eijsden (NL) – mp-winkel.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu