Home > Business > Maastricht krijgt luxe Marriott hotel

Maastricht krijgt luxe Marriott hotel

Het is Maastricht na vele jaren onderhandelen met diverse partijen eindelijk gelukt een hotel uit het internationale topsegment van 5 sterren naar de stad te krijgen. Het al vele jaren leegstaande voormalige bioscoopcomplex Cinema Palace in het stadsdeel Wyck wordt omgebouwd tot Autograph Collection, een van de ‘brands’ van Marriott International, de grootste hotelketen ter wereld en tevens een van de bekendste. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen tegenover Chapeau.

Veel van de Autograph Collection by Marriott-hotels hebben een vijfsterrenclassificatie. In Nederland is de merknaam onder meer bekend van Hotel Van Oranje in Noordwijk, met vijf sterren het meest luxueuze hotel aan de Nederlandse kust.

Het nieuwe Maastrichtse tophotel met 137 kamers wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door de Odyssey Hotel Group, de snelst groeiende hotelexploitant  van Nederland. Het Maastrichtse hotelproject wordt door deze hotelgroep bevestigd.

De Odyssey Hotel Group is ook sterk vertegenwoordigd in Duitsland. Het bedrijf werkt voornamelijk low profile en staat in de hotelwereld bekend om zijn daadkracht en zijn vermogen om op effectieve wijze hotelvastgoed uit de markt te halen.

Met de komst van een ‘huis’ uit de Autograph Collection – een verzameling onafhankelijke boutique hotels binnen de merkenportfolio van Marriott International – haalt Maastricht eindelijk een internationaal hotelmerk van het allerhoogste niveau binnen. Pogingen om in het verleden een Hilton Hotel in de stad gevestigd te krijgen zijn keer op keer gestrand. Vorige maand werd bekend dat het eerste Hilton-hotel buiten de Randstad in Sittard komt. Moederbedrijf Hilton International is daarvoor een samenwerking aangegaan met het jonge hotelbedrijf Black Label Hotels.

In Maastricht zijn in principe hotelkamers genoeg, maar er is een grote behoefte aan kamers in het duurdere segment. Tijdens internationale evenementen als TEFAF en de concertreeksen van André Rieu op het Vrijthof komen kapitaalkrachtige bezoekers naar Maastricht, die zich graag laten verwennen in de allerbeste onderkomens. Het nieuwe hotel sluit ook aan bij de ambities van Maastricht te groeien als internationale congresstad: daarbij past een internationaal hotelmerk. De Limburgse hoofdstad beschikt sinds ruim twee jaar over een vijfsterrenhotel: het Kruisherenhotel, dat meteen het enige hotel in de hoogste categorie in Limburg is.

Er is al heel lang sprake van de komst van een luxehotel op de plek waar de Autograph Collection zich nu vestigt. Het eerste masterplan werd al in 2008 gepresenteerd. Daarbij werd de verwachting uitgesproken dat nog in 2010 de eerste schop de grond in kon. Over de herontwikkeling van de voormalige filmzaal en de garage die erachter ligt wordt al sinds 1995 gepraat.

De keuze van de Odyssey Hotel Group om zich op deze plek te vestigen past in de groeistrategie van de onderneming. Het bedrijf richt zich vooral op de Randstad, Brabant en Maastricht, zei Rick van Erp, een van de twee CEO’s van de groep vorig jaar in het vakblad Hospitality Magazine. ,,We kijken van oudsher graag over de grenzen, terwijl men in Nederland veelal bij de grens ophoudt. Vanuit Europees perspectief ligt ons land behoorlijk decentraal, de Europese hotelmarkt verschuift meer naar Midden-Europa. Daar is de kwaliteit van de hotels soms ook veel beter. Op dit moment ben ik, naast Duitsland, ook veel in Polen en Finland te vinden. Daar zijn we ook flink aan de weg aan het timmeren en dat kost tijd en aandacht.”

_________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

Klik hier om de site te bekijken.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.