Home > Business > Maak deze zomer tijd om te bloggen

Maak deze zomer tijd om te bloggen

Auteur: Emiel Jans

Bloggen, vloggen, influencen, het zijn begrippen die anno 2019 trending zijn. Het zijn overigens geen woorden van dit jaar, ze bestaan al veel langer. Waarom zijn ze nu dan nog altijd zo hot? Kijk eens om je heen: hoeveel mensen hebben hun smartphone vast? Waar zijn ze naar op zoek?

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

Op weg naar je werk, word je overspoeld door advertenties: leuke radiojingles, flashy billboards, in je krant, op Facebook,… Wist je dat je slechts twee van deze advertenties onthoudt? Niet meer dan twee uit deze veelheid aan reclame. Een bedrijf dient een zeer goede marketingafdeling te hebben of een gerenommeerd reclamebureau in te huren om deel uit te maken van één van deze twee advertenties.

Opmerkelijk in dit kader is dat er wel veel mensen zijn die moeiteloos de verhalen uit ‘Topdokters’, ‘Wie is de mol?’ en ‘Boer zoekt vrouw kunnen navertellen. Zelfs tot weken na de uitzending: ze ontdekken iets tijdens deze programma’s. Ze voelen de passie en de emotie. Dit maakt dat ze dit onthouden en delen. Ook de reden waarom Temptation Island dit jaar minder presteerde: er was geen verhaal, geen plot en dus geen emotie.

Gooi het daarom over een andere, betere en zelfs goedkopere boeg: Vertel jouw verhaal via een blog. Vertel jouw verhaal aan je doelpubliek. Deel met hen waarom je doet wat je doet (lees zeker ook eens Start with why van Simon Sinek), wat jij wilt betekenen voor hen en hoe je dit doet. Bijvoorbeeld: je verkoopt geen ramen, maar je verkoopt meer verbinding met de natuur. Jouw verhaal rechtstreeks overbrengen aan je consumenten, dat blijft mensen bij.

Bloggen is immers storytelling. Storytelling is een key-element om de groei van je bedrijf te verzekeren. En het beste nieuws: het kan via heel veel kanalen. Schrijf je blog op je website en deel het vervolgens via alle media: Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, … Alle wegen leiden dan naar jouw website, jouw verhaal en zijn uiteindelijk jouw digitale visitekaartje.


________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu