Home > Business > Luchtvaartdouche voor eerste KLM-bus

Luchtvaartdouche voor eerste KLM-bus

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft gisteren een delegatie uit de Maastrichtse zusterstad Chengdu officieel welkom geheten. De delegatie, onder leiding van mevrouw Zhao Xiaowei, arriveerde met de eerste KLM Maastricht-Schiphol bus. De officiële ontvangst van de delegatie markeerde de start van de ‘Chengdu Week’ die gisteren is begonnen.  

Tijdens deze week worden traditionele kunstvormen, dansen en culturele gebruiken uit Chengdu gepresenteerd aan het Maastrichtse publiek. Maastricht en de miljoenenstad in het zuidwesten van China onderhouden sinds 2012 een nauwe vriendschapsband.

De KLM Maastricht-Schiphol bus rijdt vanaf vandaag. Het is een gratis service die voor alle KLM passagiers uit de regio beschikbaar is, als zij met KLM (of een van haar partners) via Schiphol naar hun bestemming reizen. De belangstelling blijkt groot te zijn. In een paar dagen tijd werd de pendel al zo’n 650 keer geboekt. De bus rijdt zeven dagen per week, tweemaal daags van Centraal Station Maastricht, via Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport naar Schiphol en terug. 

De eerste KLM bus – met origineel Chengdu-design – werd gisteren door de brandweer van Maastricht welkom geheten door middel van een, in de luchtvaart traditionele ‘shower of affection’. Dat gebeurde op Plein 1992.

Met de pendeldienst is er na acht jaar weer een directe verbinding tussen Maastricht Aachen Airport en de nationale luchthaven. In 2008 koos officieel de laatste ‘cityhopper’ vanaf Maastricht Aachen Airport het luchtruim richting hoofdstad. De KLM mikt met de inzet van de bus voor een belangrijk deel op de buitenlandse reiziger die Maastricht of Eindhoven als eindbestemming heeft.

Foto’s Frits Widdershoven

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu