Home > Business > LIOF is er ook voor toerisme en recreatie

LIOF is er ook voor toerisme en recreatie

Ondernemers die een (financieel) steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun vernieuwende ideeën kunnen het best snel aankloppen bij LIOF. Er is dit jaar nog één indiendatum voor het Limburg Toerisme-programma.

„Juist nu mkb’ers zware tijden beleven met hoge kosten voor grondstoffen, energie en personeel, moeten ze vooruit durven kijken en een langetermijnvisie op innovatie ontwikkelen”, zegt Tamara Weide. Ze heeft voor dit gesprek de ongedwongen sfeer van een Maastrichts café opgezocht met haar collega-business developer Lisette Tilmans. „Op dit soort locaties voeren we ook gesprekken met ondernemers”, zegt ze. „Ze hoeven niet eens naar LIOF te komen. We gaan naar ze toe!”

LIOF heeft in de afgelopen 1,5 jaar al meer dan driehonderd toeristische en recreatieve ondernemers die willen verduurzamen, digitaliseren of innoveren geholpen hun droom te verwezenlijken. „Veel ondernemers weten niet dat ze altijd bij LIOF terecht kunnen voor advies. Wij staan graag voor ze klaar”, vult Lisette aan. „Onze hulp aan ondernemers met toekomstvisie kan bestaan uit een haalbaarheids- of doelgroepenonderzoek, om te toetsen of hun idee kans van slagen heeft. We kunnen ook meedenken over de pilot of lanceringsfase van het idee en bijvoorbeeld samen een plan van aanpak maken.” Tamara Weide: „Met de criteria voor financiële steun in het achterhoofd kunnen we ook daar goed advies over uitbrengen. Eenmaal toegekend hoeft het geld overigens niet terugbetaald te worden.”

Gevraagd naar opvallende projecten van de laatste tijd kiezen de twee voor Kasteel Mheer. Lisette: „De eigenaar gaat er een chambre d’hôtes realiseren. ‘Slapen bij de Baron’ is een duurzaam en vernieuwend concept dat wij van harte ondersteund hebben.” Een andere aanvraag die gehonoreerd is, heeft te maken met gezonde voeding. Tamara legt uit: „Een ondernemer in Zuid-Limburg maakt nu Limbucha, een variant op het hippe drankje Kombucha maar dan duurzamer, want ze gebruiken ‘kneusfruit’ uit de regio. Het staat nu al bij verschillende gerenommeerde horecazaken in Limburg op de kaart.” Lachend heft de LIOF business developer het glas: „Santé!”

Villafloraweg 1, Venlo (NL) – liof.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.