Home > Business > LIOF investeert in innovatie toerisme

LIOF investeert in innovatie toerisme

 Het Limburgse ontwikkelingsfonds LIOF ondersteunt het toerisme in Limburg als een van de hoofdpeilers van de regionale economie. Vooral innovatie op het gebied van data bij het voorspellen van reserveringen kan voor veel efficiency zorgen, evenals energiebesparing en circulariteit. Het LIOF stelt dat Limburg hier samen met Zeeland koploper in is en zich mede daardoor in de komende jaren verder kan ontwikkelen.

Bij de presentatie van het jaarverslag was directeur Tijs van Elk optimistisch over de wederopstanding van de economie na Covid-19. „Uiteraard hebben wij behoorlijk last gehad van Covid-19, waardoor we een verlies van 6,2 miljoen euro hebben moeten boeken. over 2020. Maar met een eigen vermogen van € 86,8 miljoen staan we er nog steeds sterk voor.”

Van Elk verwacht dat het LIOF in de eerste helft van 2021 nog last zal houden van het virus, maar dat het daarna weer bergopwaarts gaat. „Limburg heeft extra hinder ondervonden van het feit dat de grenzen met de buurlanden regelmatig gesloten zijn geweest voor persoonlijke contacten. Ondanks de voordelen van digitale vergaderingen is het persoonlijke contact toch nog heel belangrijk, en dat hebben we gemist.”

Om de bedrijven in Limburg door de crisis heen te helpen, heeft LIOF al 25 miljoen euro aan steun uitgegeven. Van Elk denkt dat de aandacht spoedig weer verlegd kan worden naar innovatie en groei.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.