Home > Business > Limburgse ondernemers op handelsmissie naar Luik

Limburgse ondernemers op handelsmissie naar Luik

In normale tijden vinden er handelsmissies plaats naar alle uithoeken van de wereld. Alleen plaatsen dichterbij huis worden vaker over het hoofd gezien. Afgelopen vrijdag en zaterdag brachten een 35 Belgisch en Nederlandse ondernemers daar verandering. De netwerkbeurs Limburg Leads (een initiatief van MECC Maastricht) en netwerkorganisatie One Two Go (van initiatiefnemer Armand Vliegen) initieerden namelijk een handelsmissie net over de grens, naar de Waalse stad Luik.

Gezamenlijk werd er een goed gevuld tweedaags programma opgesteld, onder de naam ‘Limburg Leads on a Mission’.

Op vrijdag werd gestart met een bezoek aan de Luchthaven van Luik, de 6de luchthaven van Europa op cargo gebied. Het gezelschap werd ook ontvangen in de splinternieuwe ASL VIP toren voor privejets. Vervolgens mocht een bezoek aan de trots van Luik op voetbalgebied, Standard Luik, uiteraard niet ontbreken. In de namiddag werd de eerste dag afgesloten met enkele presentaties en een kort woordje van de Consul voor Nederland Bernard Piette.  ‘s Avonds was er ruimte voor het informele netwerken tussen de Belgische en Nederlandse ondernemers.

Op de tweede dag werd  het bezoek afgesloten met een inkijkje in twee grote vastgoedprojecten: ‘Rives Ardentes’ en ‘Golf Village’.

Alle aanwezigen waren positief verrast door alle ontwikkelingen die zich op nog geen 20 km van Maastricht afspelen. En waar men toch te weinig van af weet.

De insteek van Limburg Leads on a Mission is om jaarlijks of halfjaarlijks een handelsmissie te organiseren naar een regio in of grenzend aan de Euregio.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.