Home > Business > Limburgse ondernemers op Handelsmissie naar Antwerpen

Limburgse ondernemers op Handelsmissie naar Antwerpen

Dertig Limburgse ondernemers uit Belgisch en Nederlands Limburgs zijn de afgelopen twee dagen op handelsmissie naar Antwerpen geweest. Doel van de reis was de onderlinge contacten te versterken, nieuwe connecties te leggen en inspiratie op te doen.

De missie was georganiseerd door MECC Maastricht en netwerkorganisatie OneTwoGo.  Laatstgenoemde netwerkclub heeft als doel om de band tussen ondernemers en bedrijven uit Nederlands en Belgisch Limburg te versterken.

Donderdagochtend begon de reis met een bezoek aan het stadhuis van Antwerpen. Daar werd de delegatie ontvangen en toegesproken door burgemeester Bart de Wever, die de historische band tussen Nederland en Vlaanderen aanhaalde. Daarna bood de burgemeester de delegatie een welkomstdrankje aan in een van de decoratieve ruimtes van het stadshuis.

Voor de lunch streek het gezelschap neer bij Het Pomphuis, gelegen in het havengebied van Antwerpen. ‘s Middags werd een bezoek gebracht aan het Havenhuis, de instelling die het havengebied beheert. Daarna ging de tocht verder naar de Noordnatie, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag van gassen die per schip worden aangevoerd.

Voor het aperitief werd een bezoek gebracht aan stadsbrouwerij De Koninck, waar na afloop van de rondleiding uiteraard een degustatie plaatsvond en in ontspannen setting kon worden genetwerkt.

Voor het diner werd gekozen voor het sfeervolle restaurant Bitterpeeen.

Na de overnachting in het Hilton Old Town Antwerpen, stond een bezoek aan een werf van Boskalis op de planning. Samen met haar partners is Boskalis bezig aan de Oosterweelverbinding. Een groots project waarbij de diverse delen van de Antwerpse ring volledig op elkaar worden aangesloten. De tweedaagse werd culinair afgesloten bij Restaurant Fiera, gelegen naast het Handelsgebouw.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde tweedaagse, waarbij weer veel connecties zijn gelegd, ook over de landgrenzen heen. Dit alles in het sprankelende decor van de Havenstad Antwerpen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.