Home > Business > Limburgse bedrijven genomineerd Koning Willem I Prijs

Limburgse bedrijven genomineerd Koning Willem I Prijs

Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen en energiebedrijf NieuweStroom in Maastricht zijn genomineerd voor de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB. Samen met de Smaakspecialist in het Brabantse Bavel vormen zij de drie zuidelijke kandidaten die voor de prestigieuze prijs in aanmerking komen. De nominaties zijn gisteren bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis in Den Bosch door Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

 

Gulpener Bierbrouwerij (bekend van de speciaalbieren) en NieuweStroom, een bedrijf dat zich naar eigen zeggen bezighoudt met ‘een stroomversnelling in de energietransitie’ en de Smaakspecialist zijn samen met negen andere ondernemingen in Nederland genomineerd en dingen mee naar de prestigieuze Koning Willem I Prijs in de categorie MKB.

De in totaal twaalf vooraanstaande bedrijven komen uit alle Nederlandse regio’s en onderscheiden zich op een aantal terreinen, waaronder sterk ondernemerschap, daadkracht, innovatie, duurzaamheid, vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Een groot deel van de genomineerde ondernemingen is ook internationaal zeer succesvol.

De Koning Willem I Prijs voor het MKB is de belangrijkste prijs in Nederland voor MKB-bedrijven met een aantal werknemers tot en met 250. De Koning Willem I Stichting, waarvan koningin Máxima het erevoorzitterschap bekleedt, kent sinds 2008 de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB toe aan gerenommeerde bedrijven die de motor vormen van de Nederlandse economie.

Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Prijs, is verrast door de hoge kwaliteit van de genomineerde ondernemingen. ,,Deze twaalf genomineerde bedrijven zijn een afspiegeling van de economische kracht en vitaliteit van het midden- en kleinbedrijf in Nederland”, aldus Blankenspoor.

De andere genomineerde bedrijven voor de Koning Willem I Prijs voor het MKB 2020 zijn:

Noord-Nederland:

  • Omrin (Leeuwarden)
  • Lode Holding B.V. (Groningen)
  • G. Holthausen B.V. (Hoogezand)

Oost-Nederland:

  • Von Gahlen Nederland BV (Zevenaar)
  • Comfoor B.V (Doetinchem)
  • Van Raam (Aalten)

West-Nederland:

  • Anthura (Bleiswijk)
  • Tony’s Factory BV (Amsterdam)
  • Senior Service BV (Rotterdam)
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.