Home > Business > Limburg gaat extra investeren in duurzaamheid en vitaliteit

Limburg gaat extra investeren in duurzaamheid en vitaliteit

De industriebank LIOF heeft een programma gelanceerd onder de titel ‘LimburgToekomstbestendig, waarin innovaties worden aangewakkerd op het gebied van ‘slim’, ‘duurzaamheid’ en ‘gezond / vitaal’. Hiervoor wordt een bedrag van € 8,7 miljoen uitgetrokken voor de komende drie jaar.

Bedrijven die met concrete plannen komen die op innovatieve wijze aanhaken op de drie thema’s, kunnen maximaal een bedrag van € 50.000 krijgen voor de ontwikkeling van hun project, op basis van co-financiering.

Bij de totstandkoming van het programma hebben de afdelingen Economische Zaken (gedeputeerde Joost van den Akker), Landbouw (Hubert Mackus) en Duurzaamheid (Ruud Burlet) nauw samengewerkt.

Het LIOF is de uitvoerende partij en heeft een beoordelingscommissie benoemd om de afzonderlijke projecten te waarderen.

Limburg heeft de ambitie om in Nederland voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid. „Bijvoorbeeld op het terrein van Brightlands-Chemelot zijn daar veel innovaties gaande die ook in Den Haag niet onopgemerkt blijven”, zegt gedeputeerde Ruud Burlet.

Volgens Joost van den Akker is het een grote winst dat drie ‘missie-gedreven’ kaders nu in één programma zijn samengevoegd. „Wij zijn nu verder dan in Den Haag.”

LIOF-directeur Thijs van Elk mikt vooral op een intensieve samenwerking met de buurlanden Duitsland en België. „In dit programma kunnen wij bijvoorbeeld de kennis van de RWTH in Aken heel goed gebruiken en die uitwisseling is volop gaande.”

Gedeputeerde Hubert Mackus wijst op de recente investeringen in de agro-industrie en logistiek in Noord-Limburg. „Elk bedrijf is daar momenteel aan het kijken hoe de duurzaamheid versterkt kan worden, zoals minder waterverbruik en minder CO2. Dat besef is heel breed doorgedrongen en dat stimuleren wij, onder meer met dit programma.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu