Home > Business > Levensverhalen als belangrijkste kennisbron bij inspiratiesessies van Just That

Levensverhalen als belangrijkste kennisbron bij inspiratiesessies van Just That

Je bent nooit te oud om te leren. Maar als je dan aan de slag gaat met zaken die voor jou compleet nieuw zijn – en waar je als het goed is dus van leert – is het wel belangrijk dat de lesstof niet alleen interessant is, maar ook een blijvende indruk achterlaat.

 

Met deze gedachte als basis zag eerder dit jaar het Hasseltse Just That het levenslicht. Gerund door drie ondernemers, elk met een andere expertise maar één gezamenlijk doel: bedrijven en individuen leren communiceren. Want eigenlijk is alles in het leven communicatie, is het idee, dus kun je er maar beter voor zorgen dat je er goed in bent.

 

Anderen leren communiceren deden Jana Willems, Koen Martens en Bogdan Matei tot voor kort met name in de vorm van ‘mind blowing’ master seminars en business trainingen over diverse thema’s. Die bleken een groot succes.

 

Daarom introduceert Just That vanaf dit najaar ook inspiration sessions. Netwerkevenementen met één spreker, maar dan wel een man of vrouw die anderen écht weet te inspireren en een stevige indruk achterlaat.

 

Sabine Put, medeorganisator van de eerste inspiration session: „Wat je vaak ziet bij netwerkevenementen is dat er sprekers worden uitgenodigd die een boodschap overbrengen op een belerende manier. Daar zit eigenlijk niemand op te wachten.’’

 

Bij Just That gaat het er dan ook net iets anders aan toe. Daar worden louter sprekers uitgenodigd die vanuit een bepaalde levenservaring inspirerende verhalen kunnen vertellen die op hun beurt weer van invloed kunnen zijn op de manier waarop aanwezigen – zakelijk én privé – in het leven staan. Lezingen met impact dus.

 

Voor de eerste inspiration session trok de organisatie direct een heel bijzondere, welbekende spreker uit de hoge hoed: Guillaume van der Stighelen. Mede-oprichter van het internationale reclamebureau Duval Guillaume en reclamemaker, tot dat hij in 2011 met een groot persoonlijk verdriet te maken kreeg: in de nacht van 1 op 2 maart van dat jaar verongelukte zijn zoon tijdens een studentenfeest.

Zijn carrière, zijn theorie over bedrijfsfilosofieën én zijn persoonlijke verhaal vormen de rode draad voor de eerste Just That inspiratiesessie op maandag 23 oktober 2023 in Thor Park in Genk en op maandag 20 november in Lommel.

 

In de toekomst zal Just That elk kwartaal een inspiratiesessie met een andere spreker organiseren. Alle inspiration sessions worden op twee locaties in Belgisch Limburg georganiseerd. Dit om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden aan te sluiten en zich te laten inspireren.

 

Informatie en tickets via justthat.eu

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.