Home > Business > Leo Hauben feestelijk uitgezwaaid als hoofdredacteur L1

Leo Hauben feestelijk uitgezwaaid als hoofdredacteur L1

Na maar liefst 30 jaar is Leo Hauben afgezwaaid als hoofdredacteur van de regionale omroep L1. Dat gebeurde bij een feestelijke bijeenkomst op Château St. Gerlach, met eerst een paneldiscussie over de toekomst van de journalistiek.

Onder meer de groeiende invloed van de artificiële intelligentie in de media kwam aan bod. Hoogleraar journalistiek Bart Brouwers toonde zich in zijn ‘keynote’ optimistisch dat net als de opkomst van internet ook deze nieuwe mogelijkheden gaan bijdragen tot een betere informatievoorziening, mits ‘de mens’ aan de eindknoppen blijft zitten. Aan het daaropvolgende debat namen Giselle van Cann (hoofdredacteur NOS), Gert-Jaap Hoekman (hoofdredacteur NU.nl), Cécile Narinx (hoofdredacteur L1) en Bjorn Oostra (hoofdredacteur De Limburger) deel.

Cécile Narinx gaf na afloop aan dat ze het eervol vindt om Leo Hauben op te volgen, al heeft ze zichwel voorgenomen meer te delegeren, dan haar voorganger gewend was. Giselle van Cann gaf aan dat ze op de redactie van het NOS-journaal geturfd hebben of de indruk juist is dat veel vaker voor onderwerpen in de Randstad gekozen wordt dan daarbuiten. „Dat blijkt reuze mee te vallen. Maar wellicht moeten onze verslaggevers meer duidelijk maken dat ze bijvoorbeeld niet aan een school in Utrecht staan, maar in Maastricht.”

Artiest Frans Pollux bracht een persiflage op de personage van Leo Hauben, met als rode lijn een sterke betrokkenheid en ook iemand die alle L1-producties zeer scherp in de gaten hield. Leo Hauben zelf keek met voldoening terug op die 30 jaar die volgens hem voorbij gevlogen waren. Hij gaat zich de komende jaren bij L1 nog bezighouden met het maken van mooie verhalen. „Want dat is het mooiste wat er is.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!