Home > Business > La Bergère Group heet vanaf nu LBG Hotels

La Bergère Group heet vanaf nu LBG Hotels

La Bergère Group, het Maastrichtse bedrijf dat al diverse prijzen won voor verrassende en innovatieve hotelconcepten, gaat verder onder een nieuwe naam: LBG Hotels. Dat heeft algemeen directeur Rino Soeters vandaag bekendgemaakt. De naamsverandering gaat gepaard met een nieuwe huisstijl. Daarnaast richt de hotelgroep zich nadrukkelijker op de zakelijke markt met haar ‘energieke en unieke meeting & event venues’ onder de nieuwe merknaam ‘LBG Spaces’

LBG staat voor Leisure Business Groups, een term die inmiddels beter past als verzamelnaam. ,,Het dekt de lading beter, biedt nog meer ruimte tot groei én vooral: het maakt het hotelgasten een stuk makkelijker als zij bewust op zoek zijn naar een van de originele hotels om een nachtje te slapen”, aldus Soeters.

De oude naam was afgeleid van het eerste ‘La Bergère Hotel’ dat de groep in 1990 opende als een van de eerste echte designhotels van Nederland. Inmiddels behoort dit hotel niet meer tot de hotelgroep. ,,LBG (in het Engels) dekt onze volledige doelgroep. De naam staat voor ons synoniem voor groei; we zijn ambitieus en barsten van de getalenteerde medewerkers, groei is dan de enige optie.”

LBG Hotels is dus de overkoeplende merknaam van het Townhouse Designhotel, het trendy budget Hotel St. Martenslane, het rebelse Kaboom Hotel, het luxe boutique hotel Mabi (laatste nieuwkomer in de LBG-stam) in Maastricht en het Qbic Hotel WTC in Amsterdam. ,,We willen dat gasten bewust kiezen voor een LBG Hotel”, aldus Soeters. LBG Hotels is als het ware een keurmerk voor onze producten. Een LBG Hotel staat niet voor zomaar een nachtje comfortabel slapen in een goed hotel. Bij LBG Hotels doe je nieuwe energie op. Niet alleen omdat je goed slaapt, maar eigenlijk vooral omdat we je inspireren en prikkelen met de creatieve manier waarop we in elk hotel die fun factor met guts en glorious moments combineren. We verrassen je, telkens weer. En: bij alles wat we doen, denken we aan onze omgeving en zorgen we voor onze planeet.”

LBG Spaces omvat meerdere vergader- en evenementenlocaties in Maastricht voor 2 tot 200 personen.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.