Home > Business > Klement Rentmeesters viert 10-jarig bestaan

Klement Rentmeesters viert 10-jarig bestaan

Het jaar 2020 is voor Klement Rentmeesters een moment om bij stil te staan, want het bedrijf bestaat tien jaar en is in die tijd fors gegroeid. Waren het in het begin alleen de eigenaar Frank en Jessica Klement die aan het roer stonden, nu werken er in totaal 18 mensen, verdeeld over de vestigingen in Gulpen en Valkenswaard. Limburg en Brabant zijn de werkgebieden, maar er lopen ook al aanvragen uit andere delen van het land, vanwege de specifieke expertise waarover Klement beschikt.

Het bedrijf werkt met veel specialisten in huis en die zijn nodig vanwege de brede aanpak van monumenten en landgoederen, dé kerntaak van Klement. Beheer, onderhoud, herbestemming en zeker aan- en verkoop, dat zijn de dagelijkse werkzaamheden. Plannen voor exploitaties, het binnenhalen van subsidies voor restauratie, onderhoud en verduurzaming, dat zijn allemaal disciplines die volledig beheerst worden.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

„Dit gaat dus veel verder dan gewone makelaardij”, vertelt Frank Klement. „In het begin had men ook geen idee wat we deden, dit vakterrein bestond in feite nog niet. „Maar in de loop der jaren is de regelgeving ten aanzien van monumenten en landgoederen veel complexer geworden. Anderzijds zijn er ook meer mogelijkheden gekomen. Het is niet meer zo dat als je een monument koopt, dat je nergens meer een steen mag verleggen. Vanuit de overheid wordt ook ingezien dat we de vaak prachtige bouwwerken van vroeger een toekomst moeten kunnen geven.”

De specialisatie is een logisch gevolg van de persoonlijke interesse van het ondernemerspaar. „Wij wonen en werken zelf in het Zuid-Limburgse Heuvelland, te midden van mooie monumenten”, zegt Jessica Klement. „Dus we weten hoe het voelt, wat de voordelen zijn, maar ook tegen welke uitdagingen je oploopt. Dan krijg je een goede band met je klanten die een monument willen kopen of verkopen. Belangrijk is vooral om mee te denken. Je moet als het ware door de muren heen kunnen kijken en het grotere geheel zien. Dan zijn er vaak veel meer mogelijkheden dan je op het eerste oog zou denken.”

Opvallend is de trend die ze bij Klement Rentmeesters nu zien in het coronatijdperk. „We merken een hang naar wonen in het groen, in de gezonde buitenlucht, met meer ruimte”, zo merkt Jessica. „Dus de vraagt stijgt. Dan is het ook voor mensen die er juist al een tijd over nadenken of ze van hun kasteel, landhuis of oude boerderij af willen, nú een goed moment om daar werk van te maken. Wij kunnen hen in dat hele project begeleiden.”

De financiën spelen altijd een belangrijke rol bij vastgoed, zeker ook als het om dit soort grotere projecten gaat. „Daarom juist is het goed als je je laat adviseren over wat er allemaal mogelijk is”, zegt Frank Klement. „Enerzijds subsidies, en anderzijds ook een andere bestemming geven aan een bepaald gebouw. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten op, maar ook vaak meer financiële openingen.”

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu