Home > Business > Kerckhoffs Advocaten succesvolle combinatie van senioriteit en jong talent

Kerckhoffs Advocaten succesvolle combinatie van senioriteit en jong talent

Als hooggespecialiseerd advocaat op het gebied van met name ondernemingsrecht, handelsrecht en fiscaalrecht, stond Erik Kalsbeek de afgelopen tientallen jaren talloze bedrijven bij. Middelgrote, maar ook zeer grote ondernemingen, vaak internationaal opererend. Hij begeleidde spraakmakende fusies en stond aan de wieg van belangrijke overnames. Bij geschillen tussen aandeelhouders vindt hij altijd een oplossing. Datzelfde geldt als een bedrijf een probleem heeft met de Belastingdienst. „Aan elk bedrijfsproces zit wel een fiscaal aspect. Dat zorgt ervoor dat ik vaak een aanzienlijke kennisvoorsprong heb. Zonder diepgaande fiscale kennis kun je cliënten niet altijd optimaal bedienen.”

Toe aan uitbreiding

Na vele jaren verbonden te zijn geweest aan diverse kantoren, zowel in Limburg als daarbuiten, sloot Kalsbeek zich in februari 2020 aan bij Kerckhoffs Advocaten. Het bloeiende familiebedrijf, dat op dat moment aan de vooravond stond van zijn zeventigjarig bestaan, was gelet op het toenemend aantal grote cliënten toe aan uitbreiding met een zeer ervaren advocaat. „Ik ben hier enorm op mijn plek”, stelt Kalsbeek in zijn werkkamer, uitkijkend op de statige Wilhelminasingel in Maastricht. „We zijn een klassiek advocatenkantoor, met een zakelijk karakter. Desondanks zijn de onderlinge verhoudingen hier erg prettig. Ik werk hier met een overwegend jong, dynamisch team waarin iedereen uitstekend op elkaar is ingesteld. Dat geeft rust, maar ook veel energie. Kerckhoffs Advocaten heeft een traditie in het opleiden van talentvolle advocaten. Ik merk dat mijn jonge collega’s het erg waarderen dat ze altijd een beroep op me kunnen doen.”

Direct contact

Een van die jonge talenten – per 1 april in dienst getreden – heet Simone Creusen. Ze staat te boek als ambitieus en ondernemend. Ze studeerde cum laude af in het privaatrecht, liep stages bij diverse advocatenkantoren en deed verder praktijkervaring op als juridisch medewerker bij een beursgenoteerde onderneming.

Bij Kerckhoffs Advocaten houdt ze zich voornamelijk bezig met arbeidsrecht. „Het leuke aan dit kantoor is dat het eigenlijk een mix is van kleinschaligheid en professionaliteit. Anders dan bij grote kantoren krijg je hier als advocaat de kans je echt vast te bijten in zaken en direct contact te onderhouden met cliënten, zonder dat er allerlei schakels tussen zitten. Ik ben er trots op dat ik een bijdrage mag leveren aan de groei van dit kantoor.”

kerckhoffsadvocaten.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.