Home > Business > Kerckhoffs Advocaten loopt landelijk voorop

Kerckhoffs Advocaten loopt landelijk voorop

„Een prachtige opsteker die niet op een beter moment had kunnen komen.” Bij Kerckhoffs Advocaten zijn ze blij met het feit dat hun kantoor in januari is uitgeroepen tot het advocatenkantoor met het beste gratis inloopspreekuur van Nederland. Nieuws dat ook buiten de advocatuur goed is geland. Bovendien was het een geweldig jubileumcadeau: op 20 maart 2020 bestond Kerckhoffs Advocaten, met name gespecialiseerd in juridische dienstverlening aan ondernemers, precies zeventig jaar. De derde generatie is volop in touw om het kantoor toekomstbestendig te maken. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is een verdere groei én de opening van een derde kantoor, vermoedelijk in Eindhoven.

Menselijke maat voorop

Dat Kerckhoffs Advocaten het zo goed doet op het gebied van klantvriendelijkheid ‘aan de voordeur’ blijkt uit de zogeheten advocatenmonitor van het Landelijk Netwerk Gratis Inloopspreekuur Advocaten. Uit een enquête van het netwerk, waaraan zo’n 2.400 mensen deelnamen, scoorde het gratis spreekuur van het kantoor in Heerlen qua ‘algemene tevredenheid’ een dikke negen. „Dat onze betalende cliënten doorgaans erg tevreden over ons zijn, is algemeen bekend. Maar dat ook mensen die níet betalen ervaren dat bij Kerckhoffs Advocaten de menselijke maat voorop staat, is veelzeggend”, zegt advocaat Roel Kerckhoffs. Hij volgde in 1983 zijn vader Jef op en werkt bij het leiden van het bedrijf alweer geruime nauw samen met twee van zijn drie kinderen, Válerie en Philippe.

Midden in de samenleving

Hoewel Kerckhoffs Advocaten geen sociaal kantoor is, dient het bekroonde inloopspreekuur wel een belangrijk doel, aldus Roel Kerckhoffs. „Wij richten ons voornamelijk op de zakelijke markt. Maar tegelijkertijd willen we duidelijk maken dat we midden in de samenleving staan. Niet tegen onrecht kunnen en altijd opkomen voor de zwakkeren in de samenleving zijn waarden die ik van mijn vader heb meegekregen. Ik heb ze op mijn beurt doorgegeven aan mijn kinderen. Kennelijk heb ik dat best goed gedaan.”

Wilhelminasingel 77, Maastricht (NL)
Bekkerweg 6, Heerlen (NL) – kerckhoffsadvocaten.nl

Dit artikel is verschenen in Chapeau Magazine #139 (maart 2020).  Door de verlate plaatsing  als gevolg van de ontwikkelingen rondom COVID-19 is het mogelijk dat de informatie niet volledig up to date is.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.