Home > Business > Kasteel Strijthagen

Kasteel Strijthagen

Russisch kunstcentrum op kasteel Strijthagen

Eindelijk heeft kasteel Strijthagen in Landgraaf dan een bestemming gekregen. Vele jaren lag het leeg, ondanks een fraaie restaurant op rekening van de Gemeente. Waar vroeger de Limburgse kunstenaar Aad de Haas nog leefde en werkte, daar is nu de Russische kunstenaarsfamilie Taratynov neergestreken. Alexander Taratynov is al jaren een succesvol beeldhouwer en zijn vrouw Katja is een getalenteerde schilderes. Ook beide dochters lijken voorbestemd om kunstenaar te worden, ze krijgen het thuis met de paplepel ingegoten.

In een van de bijgebouwen van het kasteel is inmiddels een fraai kunstcentrum geopend onder de naam Artland. Hier is veel eigentijdse kunst te zien van mevrouw Taratynov en andere kunstenaars. In en rond het kasteel zelf zijn vooral de grote sculpturen van Alexander te bewonderen.

Bij de opening van de eerste expositie toonden burgemeester mr. Raymond Vlecken en gedeputeerde Ger Koopmans zich zeer verheugd. Immers, eindelijk is er een goede invulling voor het kasteel. Anders zou de grote restauratie voor niks zijn geweest.

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu