Home > Business > Karin Van De Velde nieuwe voorzitter Voka-KvK Limburg

Karin Van De Velde nieuwe voorzitter Voka-KvK Limburg

Auteur: Xavier Cortenraedt

Voka-KvK Limburg, de grootste werkgeversorganisatie en tevens belangrijkste belangenbehartiger van het bedrijfsleven in Belgisch Limburg, krijgt voor het eerst in haar bestaan een vrouwelijke voorzitter. Karin Van De Velde (CEO van dienstverlener Callexcell) volgt per 1 januari 2020 de huidige voorzitter Francis Wanten op. Dat heeft de Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg vandaag bekendgemaakt.

Karin Van De Velde vindt haar benoeming alvast een grote eer, zo zet ze uiteen op de site van Voka, de organisatie die sinds enkele maanden nauw samenwerkt met Chapeau. ,,Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik heb lang nagedacht omdat ik de groei van mijn eigen bedrijf (met 750 werknemers en vestigingen in onder meer Sint-Truiden, Luik en Maastricht, red.) niet in gedrang wou brengen. Als voorzitter heb je namelijk een uitgebreid takenpakket en een grote verantwoordelijkheid.  Op operationeel vlak krijg ik bij Callexcell vanaf 1 juni alvast ondersteuning van een nieuwe COO (operationeel directeur, red.)”, zegt ze. 

Francis Wanten, die nog tot en met het eind van dit jaar de voorzittershamer hanteert, is blij met de keuze voor Karin Van De Velde. ,,Ik ben bijzonder trots om Karin als mijn opvolger aan te kondigen. Ze sluit nauw aan bij het Voka-DNA en is de persoon bij uitstek om onze dienstverlening verder te doen groeien. Sinds haar aanstelling in de Raad van Bestuur is ze gegroeid als beleidsmaker en visionair. Bovendien spreekt haar track record als ondernemer boekdelen”, vertelt hij. 

Volgens Wanten is het mooi meegenomen dat Karin Van De Velde de eerste vrouwelijke voorzitter is. ,,Maar dat was nooit de drijfveer. We benoemen in de eerste plaats steeds op basis van competenties. Dat neemt niet weg dat ze een inspirerend voorbeeld is voor alle vrouwen. Heb geen schrik en laat je horen!”

________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu