Home > Business > Joyce Fonteijn: Luxe om vanaf Maastricht met vakantie te gaan

Joyce Fonteijn: Luxe om vanaf Maastricht met vakantie te gaan

Weliswaar is het door corona deze zomer allemaal anders, maar Joyce Fonteijn, directeur van de Limburgse reisbureaus Kupers en Schoenmaeckers, heeft volop vertrouwen in de functie van Maastricht als vakantieluchthaven.

Met haar dertig jaar ervaring kan Joyce Fonteijn zich nog wel de hoogtijdagen herinneren van ‘Beek’ als vakantieluchthaven. Daarna werd het een stuk stiller en moest zij haar klanten naar andere vliegvelden sturen. Maar sinds twee jaar met de komst van Corendon, kon ook Fonteijn de draad weer oppakken. „Vliegen vanaf Maastricht vinden veel van onze klanten een luxe. Als je hier in de regio woont, is het lekker om de hoek. Fijn voor wegbrengers en het parkeren is ook heel gemakkelijk. Je gaat gewoon relaxed op vakantie. Dat is anders als je drie uur naar Schiphol moet reizen en daar ook nog grote afstanden moet lopen om bij je gate te komen. Als je pech hebt, sta je bij terugkomst ook nog eens lange tijd bij de marechaussee te wachten om het land in te komen. Daarom kiezen onze klanten ook niet gauw voor Amsterdam, tenzij het om verre bestemmingen gaat.” Bij de kantoren van Kupers en Schoenmaeckers is MAA favoriet als naar de gewenste bestemming gevlogen wordt. „Sinds de komst van Corendon zijn er dat toch heel wat in Turkije, Griekenland, Spanje en Bulgarije. Daarnaast worden luchthavens in de grensstreek geboekt voor bestemmingen die niet vanaf MAA worden aangeboden.”

Deze zomer is in alle opzichten anders, dus daar wil Joyce Fonteijn geen vergelijking mee maken. „Maar vorig jaar hebben we goede ervaringen gehad met Corendon. Een goede service en veel aanbod. Het zou mooi zijn als touroperator TUI ook nog gaat beginnen vanaf Maastricht, omdat de belangstelling groot is. Mensen vinden zo’n compacte luchthaven fijn. Alles is dichtbij en dat lopen naar het vliegtuig vinden ze leuk.” „Corona heeft ons natuurlijk niet veel goeds ge-bracht, maar het positieve is dat veel mensen wel hebben gemerkt dat een boeking via een reisbureau veel meer service en
zekerheid biedt. Dus zelfs aan de corona malaise zitten voor ons positieve kanten.” De focus voor Joyce Fonteijn is om dit jaar zo ongeschonden mogelijk door te komen. „Dat geldt natuurlijk ook voor Maastricht Aachen Airport. Alle scenario’s liggen overhoop en je doet wat je kunt. Geld verdienen is nu niet het eerste doel, de schade beperken des te meer. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken, zowel voor onze reisbureaus als voor het vliegveld. En dan hopen we natuurlijk dat we volgend jaar weer enigszins normaal kunnen gaan werken.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.