Home > Business > Jeunes Restaurateurs Belgique lanceert eigen gin

Jeunes Restaurateurs Belgique lanceert eigen gin

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Het moest er eens van komen. Een eigen gin voor Belgische leden van de JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe). Want al is de hype rond gin een beetje gaan liggen, het blijft een populaire drank. Zeker nu de tendens van de cocktailbars in opmars is. Onlangs verzamelde het jonge keukengeweld bij keukenmaterialengroothandel Berghoff in Paal-Beringen om tijdens een heus culinair atelier hun ‘Cockney’s gin inspired by JRE‘ te presenteren.

 

,,Wij zijn meer dan wie ook gewend aan het gebruik van kruiden in de keuken. Dat wilden we ook terugvinden in een eigen gin”, vertelt voorzitter Olivier Massart, bekend van restaurant Ô de Vie in het Luikse Juprelle. ,,We hebben ruim een jaar in kleine groep gewerkt: converseren en degusteren, om te zien of we ons in deze gin konden herkennen, qua parfum en smaak.”

Daarna deden de JRE-leden een beroep op Cockney’s distilleerderij in Gent, waarvan de superieure geestrijke drank onder meer bekroond is op de Mondial in Brussel en bij de World Spirits Competition in San Francisco. ,,Het is de bedoeling om naast de gin als aperitief ook aan foodpairing te doen met enkele van onze gerechten”, aldus Massart.

En dat zulks aardig lukt, bewijst het begeleidend oestergerechtje, met wakame, kruiden en stukjes eendenborst. ,,De jonge restaurateurs hebben er een frisheid ingebracht, van citroen, buddha hand en thijm, gecombineerd met een zekere zurigheid van groene appel en het fruitige van perzik”, verraadt Roel Corthals van Cockney’s ons enkele ingrediënten tijdens de degustatie. ,,Daar kunnen echt lekkere gerechtjes mee worden gecombineerd, ideaal voor de eindejaarsdagen.”

Voorlopig is de ‘Cockney’s gin inspired by JRE’ alleen maar verkrijgbaar bij de leden-restaurateurs zelf, maar binnenkort ook bij de professionele detailhandel.

Fotografie: Jempi Welkenhuyzen

___________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu