Home > Business > Jeroen Dijsselbloem bezig met nieuwe baan

Jeroen Dijsselbloem bezig met nieuwe baan

Niet elke voormalige minister komt snel aan een nieuwe baan, maar het lijkt erop dat Jeroen Dijsselbloem, die minister van financiën was in het kabinet Rutte 2, niet lang thuis voor de open haard hoeft te zitten. Hij toonde zich in ieder geval optimistisch tijdens de nieuwjaarslunch van sprekersbureau Assemblee in La Butte aux Bois in Lanaken.

„Ik ben met interessante zaken bezig, maar daar kan ik nog niets over vertellen”, vertelde Dijsselbloem ons glimlachend. „Hopelijk kan ik daar binnenkort meer helderheid over geven. Maar eerst neem ik vrijdag in Parijs afscheid als voorzitter van de Eurogroep. Dat heb ik vijf jaar gedaan en vond ik erg boeiend. Maar het wordt nu tijd voor weer een nieuwe stap.” De voormalige minister toonde zich vooral blij met de economische ontwikkelingen. „Het zag er een paar jaar geleden echt niet goed uit. Nu gaat het economisch een stuk beter en Nederland heeft een koppositie ingenomen.  Bovendien is de afkeer van de Europese Unie een stuk minder geworden. Lang niet alles moet via Brussel geregeld worden, maar ik denk dat vooral veel jonge mensen beseffen dat we niet terug moeten naar gesloten grenzen. Zeker ook voor Limburg zou dat een ramp zijn.”

Dijsselbloem had desgevraagd nog een tip voor Maastricht. „Ik ben bij de manifestatie geweest waarbij werd stilgestaan bij 25 jaar Verdrag van Maastricht. Ik denk dat als de stad met dat verdrag nog van alles wil doen, dat dan in eerste plaats gedacht zou kunnen worden aan de rol van jongeren. Want die vormen niet alleen de toekomst, zij staan ook heel positief tegenover Europa.”

Gastheer Leo van der Kant had ook oud-politicus Jan Terlouw uitgenodigd als spreker en die hamerde er op dat we met veel meer respect met de natuur om moeten gaan. „We moeten het echt anders gaan aanpakken, willen we de aarde nog redden”, waren zijn sombere woorden. Voormalig premier Dries van Agt sloot zich aan bij zijn woorden.

Er waren nog meer bekende gasten bij de lunch van Assemblee, zoals hotelmiljonair en voormalig vluchteling Salar Azimi en zijn vrouw Annika de Ruijsscher, Gerd Leers (tegenwoordig burgemeester van Brunssum), burgemeester Désirée Schmalschläger van Nuth, good old Jos van Rey, luitenant-generaal Mart de Kruif, de Nederlandse ambassadeur in China Ed Kronenburg en ook Marijke Schilderman, die een thuiswedstrijd speelde want zij startte ooit samen met haar toenmalige echtgenoot La Butte aux Bois, dat inmiddels door haar zoon en huidige eigenaar Eric Bullens is uitgegroeid tot een parel in de Euregio.

Ivo Rosbeek tenslotte speelde en zong enkele Limburgse liederen en zo bleef de sfeer er de hele middag goed in.

Foto’s: Frits Widdershoven

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.