Home > Business > JCI Golf Event: golfen, netwerken en geld inzamelen voor het goede doel

JCI Golf Event: golfen, netwerken en geld inzamelen voor het goede doel

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk, met nationale en regionale afdelingen, voor jonge ondernemende mensen. Het doel van dit netwerk is persoonlijke en gezamenlijke ontwikkeling op basis van vier pijlers; business, community, internationaal en ontwikkelingen. In aanvulling ondersteunen JCI-leden de maatschappij in de vorm van goede doelen middels terugkerende evenementen en activiteiten.

Dat is een ommekeer die de organisatie 5 jaar geleden maakte; toen lag de focus op pur sang geld inzamelen voor een goed doel. De andere pijlers werden in dat proces vergeten. Dat veranderde toen de organisatie zich besefte dat er meer waarde zat in evenementen organiseren waar mensen graag bij willen zijn, persoonlijk iets uit kunnen halen én waar een steentje bijgedragen kan worden aan het goede doel. Een van zulke evenementen is de jaarlijkse JCI Golf Event. Die werd dit jaar zelfs voor de 18e keer op rij werd georganiseerd.

En die 18e editie, dit jaar bij het Rijk van Margraten, was door corona wel anders dan normaal. Toch spreekt de organisatie zowaar van een geweldig evenement. ,,Het was natuurlijk anders dan andere jaren, maar toen we aankondigden dat het golfevenement – met ietwat aangepaste aantallen – toch doorging was het alsnog binnen twee weken uitverkocht’’ vertelt Luc Weijmans, voorzitter van de golfcommissie van JCI Maastricht. Waar het aantal aanwezigen op de golfbaan normaal op 120 personen zit, waren dat er dit jaar 72.

En waar de baan normaal mooi is aangekleed en er tussen de holes eten en drinken wordt verzorgd, was dat dit jaar niet het geval. Voor dat laatste werd bewust gekozen: hapjes en drankjes worden normaal aangeboden door lokale horeca.  ,,We hebben door de huidige omstandigheden bewust gekozen om niet teveel te leunen op de horeca, ze hebben het al zwaar genoeg” aldus Luc Weijmans. Het was een mooie dag die volledig draaide om golf en netwerken op ongedwongen wijze.

‘Beat the Pro’, een spelelement waarin deelnemers het opnemen tegen golfpro Sjors Lemmens, was dit jaar wel weer onderdeel van het JCI Golf Event. De winnaar mocht een week in de elektrische Mercedes-Benz EQC rijden. Een prijs die werd gesponsord door Smeets Mercedes-Benz.

Tijdens het JCI Golf Event werd uiteindelijk een ‘leuk bedrag’ opgehaald voor Stichting Hartekind. Een stichting die de organisatie nauw aan het hart ligt. Het doel van Stichting Hartekind is om de overlevingskans van de jaarlijks 1500 met hartafwijkingen geboren kindjes in Nederland te vergroten, en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Het uiteindelijke bedrag kan de organisatie nog niet bekend maken, dit wordt namelijk pas over een maand overhandigt aan de Stichting Hartekind.

Op de derde vrijdag van september 2021 staat de 19e editie van het JCI Golf Event weer op de planning, JCI Maastricht hoopt in 2021 op een JCI Golf Event zoals normaal de gang van zaken is.

show auteur

Auteur: Bo Bazen

Beginnend content creator die niet terugdeinst voor een uitdaging

Bo Bazen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.