Home > Business > Internationale erkenning voor Gulpener Bierbrouwerij

Internationale erkenning voor Gulpener Bierbrouwerij

Auteur: Maarten van Laarhoven

Ze vielen al vaker in de prijzen, dit jaar nog tijdens de World Beer Awards, waar goud werd gehaald met de Gulpener Ur-Hop én tijdens de European Beer Star Gulpener Château Neubourg, dat werd uitgeroepen tot lekkerste pils van Nederland.

Nu staat de Gulpener Bierbrouwerij voor de prettige taak om opnieuw plaats te maken in haar prijzenkast, want tijdens de Brussels Beer Challenge zijn zondagavond opnieuw twee bieren van het Gulpense familiebedrijf bekroond met een internationale award: Gulpener Wintervrund ontving goud en het biologische gouden bier Ur-Hop – de India Pale Lager van Gulpener – ging naar Zuid-Limburg terug met brons.

Tot groot plezier van directeur Jan-Paul Rutten van de Gulpener Bierbrouwerij. ,,Een oprechte beloning voor al het werk en energie die wij dagelijks in de ontwikkeling en productie van onze bieren stoppen.”, aldus Rutten.

Twee dagen lang proefde een panel van 75 internationaal gereputeerde bierkenners meer dan 1100 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl. Op het einde van de twee degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Internationale experten evalueren op een objectieve, onpartijdige en professionele manier de deelnemende bieren.

Gulpener Wintervrund is een krachtig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,5 procent. Zoals de naam al aangeeft is dit speciaalbier alleen in de winter verkrijgbaar.

Gulpener Ur-Hop daarentegen is een zogenoemde India Pale Lager, een bier van lage gisting, dat is gemaakt volgens de ‘dry hopping-brouwtechniek’. Bij dit ‘drooghoppen’ wordt de hop pas een week na het brouwproces toegevoegd om het hoparoma te verhogen. De bierdrinker ruikt daardoor de heerlijke geur van verse hopbellen en geniet tevens volop van de zo karakteristieke vol bittere smaak.

Gulpener brouwt 16 speciaalbieren met grondstoffen uit de regio. Zo komt de hop uit het nabij gelegen dorp Reijmerstok en verbouwen 35 boeren gerst, tarwe, spelt en rogge voor de Gulpener bieren. Daarmee is Gulpener de enige brouwerij in Nederland die Nederlands bier brouwt.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.