Home > Business > Innovatief ondernemerschap wordt beloond door LIOF

Innovatief ondernemerschap wordt beloond door LIOF

BruisendWijnHuis Domein Holset, een innovatief wijnbedrijf in het Zuid-Limburgse Heuvelland, heeft financiële steun gekregen van LIOF LimburgToerisme. Het geld gaat naar de (door)ontwikkeling van hun wijngaard.

„Het geluid van een knallende wijnkurk horen we hier regelmatig, maar de fles die openging na het goede nieuws van LIOF LimburgToerisme klonk wel extra feestelijk”, vertelt Kirsten Abels. De wijnkenner is sinds 2019 directeur van BruisendWijnHuis Domein Holset waar uitsluitend mousserende wijnen worden gemaakt van zeer hoge kwaliteit. Bij de totstandkoming van de bubbelwijnen is innovatie zeer belangrijk. „We werken aan sterke en gezonde wijngaarden en besteden veel aandacht aan biologische gewasbescherming en de inzet van biodynamische preparaten. Met de 10.000 euro van LIOF kunnen we een eerste stap zetten in de ontwikkeling van klassieke druivenrassen met een hogere schimmeltolerantie”, aldus Kirsten. „Dat doet we samen met een gewasverbeteringsbedrijf uit Wageningen.”

„Wijnbouw is uitgegroeid tot een sector die van grote economische waarde is voor de toeristische en recreatieve sector in Limburg”, zegt Tamara Weide, business developer bij LIOF. Ze weet nog goed dat Kirsten haar belde. „Aan ‘de keukentafel’ werd duidelijk dat het bedrijf bruist van de initiatieven. Op het domein is ook een proeflokaal, een winkel en een B&B gevestigd. Focus is dan erg belangrijk en daar helpen we graag bij.” Een project moet voor LIOF passen binnen een van de ‘transitiethema’s: duurzaamheid, gezondheid of digitalisering. De ondernemer moet er geld mee kunnen verdienen en het project moet onderscheidend zijn binnen Limburg. Tamara: „Best een stevig kader maar het gaat dan ook om een maximum bedrag van 25.000 euro. Als een bedrijf niet voldoet aan de criteria is er nog altijd ons netwerk waardoor we innovatieve ondernemers met een goed plan kunnen koppelen aan de juiste contacten binnen of buiten Limburg. Het traject is kort en bij het invullen van de aanvraagformulieren helpen wij.” Kirsten, al proostend: „We zijn heel blij dat we het project samen goed hebben kunnen definiëren in een fijne sfeer met feedback over en weer. LIOF en duurzame wijnbouw zijn een ideale match!”

Werk jij aan een idee of vernieuwend concept in de recreatieve of toeristische sector in Limburg? En zoek je financiering of een samenwerkingspartner? liof.nl/limburgtoerisme

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.