Home > Business > Incredible: alleen voor bijzondere events en feesten

Incredible: alleen voor bijzondere events en feesten

In 2016 richtte Bart Kuipers Incredible The Event Builders op. De naam duidt op een evenementenbureau, maar voor de organisatie van een ‘gewoon’ feestje hoeft niemand aan te kloppen bij het authentieke Heerlense bedrijf. „Die zijn er al genoeg. Wij gaan altijd voor iets bijzonders, stoppen al onze creativiteit in een event.”

„Wij wijzen meer opdrachten af dan we aannemen.” Bart Kuipers zegt het zelfverzekerd en tegelijk enigszins besmuikt. Hij realiseert zich heel goed dat weinig startende ondernemers zich kunnen permitteren om klussen te weigeren. „Ik weet het,” zegt hij op het balkon van zijn kantoor in een van de meest karakteristieke panden van de befaamde architect Peutz aan de Oliemolenstraat in Heerlen. „Maar toen ik ruim anderhalf jaar geleden na de organisatie van Serious Request besloot om met enkele mensen voor mezelf te beginnen, heb ik direct de lat hoog gelegd. Er zijn zo veel evenementenbureaus en bedrijfjes die feestjes organiseren. De concurrentie is groot en fel, daar zag ik geen toekomst in. Ik steek mijn energie liever in drie bijzondere evenementen waarin we onze ziel en zaligheid leggen dan in tien standaard feesten. Wij willen opvallen met eigen ideeën en voor opdrachtgevers iets bijzonders neerzetten. Iets waarover mensen nog lang napraten en herhaling geen routine is.”

Geheim
Gedurfd. Echter amper een jaar na datum prijkt een imposante referentielijst op de website Incredible.nl. Het inmiddels zes-koppige vaste team, aangevuld met een aantal freelancers, tekende het afgelopen jaar voor onder andere Wheels ’n Bites Heerlen en Valkenburg, de festiviteiten in het kader van vijftien jaar Zuyd Hogeschool, de opening van Ligne Sittard en de start van het nieuwe hogeschooljaar van Zuyd, het Kerstfeest van Loyalis, Superthursday, Limburg Meet voor EIZT. Stuk voor stuk succesvolle happenings die Incredible snel bekendheid geven. En nieuwe grote klussen opleveren zoals dit jaar nog Holy Moly, Futurum en het Festival van de toekomst. „Het geheim? Creatief zijn, nieuwe dingen bedenken. Ik heb het geluk dat ik mag werken met supertalenten. Jonge mensen die out-of-the-box denken, luisteren naar de opdrachtgevers, weten wat mensen boeit en triggert. Jonge mensen ook met specialismen, commercieel inzicht en passie voor projecten. Het geheim is de onderlinge samenwerking en kruisbestuiving, de teamspirit. We leven ons in de doelgroep in, bedenken een uniek concept.”

Samenwerking
Dat klinkt mooi, maar het bedenken van een concept of feest is slechts een eerste stap. „Helemaal waar,” vervolgt de geboren Heerlenaar. „De uitvoering staat of valt met samenwerking met heel veel andere partijen. Wij huren voor alles toeleveranciers in waarmee we onze ideeën tot werkelijkheid brengen. Artiesten, sprekers, crew, catering, podia, licht en geluid. Echt alles wat nodig is om een event tot een succes te maken. Daarvoor werken we het liefst samen met lokale partners. We richten ons met Incredible vooral op de regio. Waarom zouden we dan inkopen in het Westen? Omdat het goedkoper is? Nee hoor, wij geloven in local-for-local. Bovendien hebben we hier in Limburg alles in huis. Zo regelt Poppodium Nieuwe Nor voor ons de programmering op het gebied van artiesten en is Brand onze vaste brouwerijpartner. Wij treden op als regelaar, hoofdaannemer en knopen alle touwtjes aan elkaar. Innige joint ventures zijn naast de conceptontwikkeling een belangrijke pijler onder ons bedrijf.”

Communicatie
Net als marketing en communicatie, vult Janou Speck aan. Zij stapte samen met Bart Kuipers als communicatiespecialist in Incredible. „Marketing is voor grote events erg belangrijk. We werken samen met uitstekende bureaus en specialisten die websites bouwen, social media optimaal inzetten en uiteraard ook de andere communicatiekanalen benutten. Ook voor die partners geldt: passie, kwaliteit en creativiteit zijn cruciaal. Het gaat om samenwerking, delen van creativiteit. Samen bedenken we de mooiste dingen. Samenwerken en luisteren naar andere ideeën behoeden ons ook voor tunnelvisie. Het is verleidelijk om een geslaagd event te kopiëren of een jaar later opnieuw hetzelfde neer te zetten. Dat willen we niet. Blijven verrassen, vernieuwen, daar gaat het om.”

Futurum
Bart Kuipers wil graag enkele mooie voorbeelden noemen, maar liever nog kijkt hij vooruit. Naar Holy Moly bijvoorbeeld. Of Futurum, een kennis- en innovatiefestival dat zijn kick-off beleeft in november en in 2018 groots wordt neergezet in Parkstad Limburg. Een revolutionair festival waar het delen van kennis centraal staat, maar waar ook ruimte is voor muziek, theater, kunst en culinair genieten. „Hier leggen we de verbinding tussen ondernemers, onderwijs en overheid en laten we zien waar anderen alleen over praten. Geen symposium, maar een interactief, breed programma met workshops, onderzoeken, bezoeken aan ondernemingen, lezingen, presentaties en nog veel meer.”Nog dichterbij is het Festival van de Toekomst, half september. Janou Speck: „Een nationaal congres over bevolkingsdaling en vergrijzing. Wij maken er een festival van met debatten, workshops, optredens, voorstellingen, pitches en pilots. Ook weer interactief. We brengen de problematiek tot leven, prikkelen deelnemers en bezoekers. Dat is wat we met elk event willen bereiken.”

Kracht
Incredible The Event Builders heeft blijkbaar een niche in de markt gevonden. Grootste gevaar is een te snelle groei, beseft ook de oprichter. „We willen groeien, maar beheerst. We zijn heel zorgvuldig bij het aannemen van nieuwe mensen, nieuwe opdrachten en het aangaan van joint ventures. We willen ook bij elk event zelf de vinger aan de pols houden. We zijn er altijd zelf bij en houden de lijnen met alle partijen kort en persoonlijk. Dat is onze kracht en daar blijven we trouw aan.”

www.incredible.nl 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu